Windows 10 boşta aşırı bellek kullanımı

Firehorse MK II

Megapat
Katılım
8 Ekim 2016
Mesajlar
5.782
Makaleler
1
Çözümler
38
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok uzatmadan anlatayım, Asus FX-503VD dizüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 5 hafta önce sanal belleği kaldırdım. Herhangi bir problem olmadı ama özellikle şu son 2 hafta boyunca sistem açılışta fanları sanki oyun oynuyormuşum gibi hızlandırıyor ve ilk 1-2 dakika işlemci kullanımı %75-%50 civarı oluyor. Görev yöneticisi ile baktığımda her hangi bir olağan dışı işlem ve işlemci kullanımı görmedim. Ayrıca CCleaner ile başlangıç uygulamalarını kontrol ettim ve hepsini devre dışı bıraktım, halen devam ediyor. Bir de sadece Firefox ve Cities Skylines açıkken bile sistem 10 GB gibi bir bellek kullanıyor ve Firefox çöküyor. Lütfen yardımcı olun. Virüs taramasını gece yapacağım çünkü çok dosya var ve işlemciye inanılmaz yük biniyor. :)

Buyrun ekran görüntüleri:
Ekran Görüntüsü (42).png
Ekran Görüntüsü (43).png
 
Son düzenleme:
Sanal bellekle alakalı ya da değil nasıl bir cevap? Siz sorununuza çözüm arıyorsunuz ama potansiyel çözümle ilgilenmiyorsunuz.
Potansiyel çözüm değil. Yazılanları okuduktan sonra C diskine tekrar sistem ayarlı sanal belleği açtım halen aynı. Bu yüzden alakalı ya da değil yazdım. Böyle yazmamın diğer sebebi olası tartışmadan kaçınmak içindi.
 
Adam akıllı bir tarayıcı kullan arkada çok program çalıştırma bne sorunumu böyle çözmüştüm adam akıllı derken yanlış anlamayın sadece 1 tarayıcı kullan çok programı aynı anda çalıştırma :)
 
Artı -1 Eksi

Geri
Yukarı