Windows 10 Bozuk Görüntü Hatası

Prelüd

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
636
Çözümler
3
Yaklaşık birkaç hafta önce bozuk görüntü hatasını sadece AMD software programından alıyordum. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar yüklediğimde sorun çözülmüştü. 2 gündür hiçbir sebep olmamasına rağmen sürekli değişik programlardan bozuk görüntü hatası alıyorum, Discord ve Steam sunucusuna bağlanamıyorum, başlata tıklayıp güç simgesine basınca kapat, yeniden başlat vs. seçenekler çıkmıyor. Galiba sistem dosyalarına bir şeyler olmuş. Microsoft forumunda ve çeşitli sitelerde girilen çözümlere baktım ama hiçbirinin faydası olmadı. "SFC /scannow" komutunu kullanınca %79'da kalıyor ve "Windows resource protection could not perform the requested operation." diyor. Bu hatayı araştırdığımda da "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" yolunu izleyip "sfcdisable girdisini" 0 yapmam gerektiği söyleniyor ama bende böyle bir girdi yok. Çözümü sağlayacak komut çalışmıyor, onu çalıştırmak için bir komut arıyorum ve o da çalışmıyor. Bu böyle sonsuz bir döngü yaratıyor. Yardımcı olursanız müteşekkir kalırım.

Screenshot_93.png

Screenshot_91.png

Screenshot_94.png

Screenshot_103.png

Screenshot_104.png
 
Hard Disk Sentinel ile SSD'yi, mdsched.exe ile RAM'leri tarayıp bilgi verir misiniz? Donanım sorunu gibi geldi bana, değilsede önce donanımı eleyelim.

"mdsched.exe" ile tarama yaptım ve işlem bitince olay görüntüleyicisinden "MemoryDiagnostic" kayıtlarına baktım. 3 adet kayıt girilmiş ve hepsinde "The Windows Memory Diagnostic tested the computer's memory and detected no errors" yazıyor. Herhangi bir sorun yok anladığım kadarıyla.

Hard Disk Sentinel, sabit diskim için sağlıklı dedi ama SSD pek sağlam değil gibi görünüyor.
1635437729198.png


SSD'nin testleri;
1635437759627.png



1635437802610.png



Ekstra olarak diske "YIKICI" zarar bırakmayan ve ücretsiz üyeliğin izin verdiği tek test olan "Rastgele Arama Testi"ni yaptım.


1635437977369.png
 
Son düzenleme:
Sorun SSD de gibi görünüyor. 120GB SSD'ye 13.72TB veri yazılmış, yani ekmeğide yenmiş zaten, fiyatı internette 180TL. Değiştirdiğinizde sorun kalacağını zannetmiyorum.
 
Sorun SSD de gibi görünüyor. 120GB SSD'ye 13.72TB veri yazılmış, yani ekmeğide yenmiş zaten, fiyatı internette 180TL. Değiştirdiğinizde sorun kalacağını zannetmiyorum.
Yardımlarınız içi teşekkürler. Sorunu veri kaybetmeden kısa vadede çözebileceğim bir yol var mıdır acaba?
 
Son düzenleme:
"veri kaybetmeden" lafınıza çok ters olacak ve gerçekten bilgili arkadaşlar var benim fikrim pek sönük kalabilir. Ben yaklaşık 7-8 yıl önce sistemimde Windows XP kullanırken alırdım bu hatayı hep. Sistemi Windows 8.1'e güncelledim ve bu sorun ortadan kalktı. Ama Windows 8.1'e alırken var olan sürücülere hiç dokunmadan üçüncü bir sürücü bağlayıp Windows 8.1'e geçmiştim. Bugün hala Windows XP sistem dosyaları o bilgisayarda durur ve boot ayarlarıyla oynasam muhtemelen çalışır. Yani son çare olarak formatı ya da Windows 11'e geçmeyi falan deneyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı