Windows 10 Bulunan Bilgisayara Linux Nasıl İndirilir?

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Sorum başlıktaki gibi. Biri bana anlatırsa çok mutlu olurum veya anlaşılır ve güvenli olan bir video atarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. Download - Linux Mint adresine gidin. Masaüstü arayüzünü seçin, orada resimleri bulunmakta.
  2. Rufus - The Official Website (Download, New Releases) adresinen Rufus adlı programı indirin. Sonrasında programı açın ve ISO dosyasını üzerine bırakın.
  3. Bir USB bellek takın. Sonra taktığınız USB belleği program üzerinden seçin. Ardından "BAŞLAT" tuşuna basın. Gelen uyarıların hepsine evet deyin.
  4. Başlat menüsü üzerinden bilgisayarınızı Shift tuşuna basılı tutarak kapatın. Gelen ekrandan Gelişmiş seçenekler > Aygıt kullan seçeneğini seçin. Gelen ekrandan USB belleğe girin.
  5. Start Linux Mint seçeneğini seçin. Artık Mint GNU/Linux'a önyüklemiş bulunmaktasınız. Dilerseniz masaüstündeki "Install Linux Mint" tuşuna basarak kurulumu başlatabilirsiniz. Eğer kurulum yapmazsanız bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda USB üzerinden çalışan Mint GNU/Linux üzerindeki değişiklikler kaydedilmez ve silinir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben bunları yaptığımda tekrar windows 10 kullanabilirim değil mi? Yani ben 2 sinide kullanmak istiyorum. Linux yazılım için indiriceğim.

Hocam ben bunları yaptığımda tekrar windows 10 kullanabilirim değil mi? Yani ben 2 sinide kullanmak istiyorum. Linux yazılım için indiriceğim.
Çoklu önyükleme ile kurabilirsiniz. Kurulum yardımcısında "Windows 10'un yanına yükle" tarzı bir seçenek var.

İlk önce bir tane dağıtım belirle kendine, ona göre anlatım yapalım. Linux dediğin için kernel linki atabilirim, ama yapmam.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…