Windows 10 çöktü ve Windows 7 açılmıyor

yavuzbvb

Decapat
Çift işletim sistemine sahibim. Windows 10 çöktü ve Windows 7'ye geçemiyorum. Kurtarma menüsünden komut kısmı ile bilgisayarı kurtarabilir miyim? Windows 7 ile devam et diyorum ancak aynı yere atıp duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220828_013316.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20220828_013345.jpg
    353,8 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20220828_013352.jpg
    349,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bana da olmuştu. Windows 7 kurmaya çalışıyordum. Emin değilim ama Windows 7'nin kurulum için sosu bozuk olabilir.

Bu bana da olmuştu. Windows 7 kurmaya çalışıyordum. Emin değilim ama Windows 7'nin kurulum için sosu bozuk olabilir.

Windows 10 çökmeden önce işletim seç diyordu en başta Windows 7 deyip devam ediyordum çökünce böyle oldu.

Windows 10 çökmeden önce işletim seç diyordu en başta Windows 7 deyip devam ediyordum çökünce böyle oldu.
hdd in bozulmuş olabilir. zararlı bi yazılım yada başka bir şekilde zarar görmüş olabilir(fiziksel anlamda değil)

sorun hhd dedir bilgisayarcıya götürebilirsin.

HDD'in bozulmuş olabilir. Zararlı bir yazılım ya da başka bir şekilde zarar görmüş olabilir(fiziksel anlamda değil)

Kullandığım bir HDD değil veri almak için kullanıyorum ayda 1,2 kere virüs veya bir yazılım ile ilgili olduğunu düşünmüyorum Windows 7 ile başlatabilirsem sorun düzeldecek.

HDD'in bozulmuş olabilir. Zararlı bir yazılım ya da başka bir şekilde zarar görmüş olabilir(fiziksel anlamda değil)

Sorun HDD dedir bilgisayarcıya götürebilirsin.

Diskte olan verileri görebiliyorum bir sorun yok cihazda benim sorunumu işletim sisteminin çökmesi ve diğer işletim sistemine geçemiyor olmam.

Komut kısmından bir şey yapılamaz mı? Diskimde ISO'lar var flash belleğimde var yazdırmak gibi bir imkanım var mı?

Bildiğim kadarıyla çok zor. Ama Recep Baltaş hocamızın bir rehberi var. Bu sadece tek işletim sistemi için. Komutları Windows 10 kurulu bölüme uygularsanız sanırım sorun çözülür. Sisteminizin UEFI olması gerekir :

Unutmayın: Çift işletim sistemlerinde Wİndows 10'u kurtarırsanız diğeri de çalışır.

Tüm işlemleri D'ye uygulayın. C'ye değil.

Son düzenleme:

Klavye komut kısmında İngilizce hangi tuşlarla = yapabileceğimi biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…