Windows 10 Çok Fazla Alan Kaplıyor.

Kendi sistemimdeki Windows dosyasının boyutuna baktım. 11 GB alan kaplıyor. O dediğiniz dosyanın içinde 2 GB alan dolu. Aşağıdaki rehbere göre temizlik yapın. Halen çok yer kaplıyorsa ve uzun süredir format atmadıysanız en son sürümü temiz bir şekilde yüklemenizi öneririm.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Kendi sistemimdeki Windows dosyasının boyutuna baktım. 11 GB alan kaplıyor. O dediğiniz dosyanın içinde 2 GB alan dolu. Aşağıdaki rehbere göre temizlik yapın. Halen çok yer kaplıyorsa ve uzun süredir format atmadıysanız en son sürümü temiz bir şekilde yüklemenizi öneririm.
Hocam Windows'un hangi sürümü 11 GB alan kaplıyor?
Windows 10, sürücüler ile 20 GB alanı kaplıyor.

Hocam Windows'un hangi sürümü 11 GB alan kaplıyor?
Windows 10, sürücüler ile 20 GB alanı kaplıyor.
Ben sadece Windows dosyası için söyledim. Windows 10 Home sürümünü kullanıyorum.
Windows dosyası diskte 11 GB alan kaplıyor. Ama 16 GB sıkıştırılmış hali. Program Files ve diğer dosyaları katarsam gene 16 GB civarı oluyor. Sıkıştırılmamış hali 20 GB Windows'un Disk Birleştiricisi kullanıp biraz daha yer açmanız mümkün.
Windows Özellikleri böyle. Kullanmadığınızı kapatabilirsiniz.
Ekran Görüntüsü (7).png

Son düzenleme:
O ekrandayken tüm seçeneklerin ekran görüntüsü atar mısınız?
Buyrun istediğiniz ekran görüntüsü.
Ekran Alıntısı.PNG Ekran Alıntısı2.PNG
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bunları yazıp ekran görüntüsünü paylaşır msın?

• Diskpart
  • Sel disk X (X olan kısım Windows nereye kurulu ise)
  • List partition
  • List volume
Bu da sizin istediğiniz ekran görüntüsü.
Ekran Alıntısı3.PNG
Bu Volume 3 12 GB gözüküyor. Disk yönetiminden baktım. Kurtarma bölümü olarak gözüküyor.
Bunların çoğunu denedim fakat o klasörü bulmuyor. Bilgisayarımı alalı daha hiç format atmadım ve bu klasör ilk geldiğinden beri 25 GB.

Son düzenleme:
@Brave Heart

Eki Görüntüle 266281

Recovery gizli kısmı 12 GB ve 450 MB'lık kısmı silebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgi için teşekkürler. Bu 12 GB ve 450 MB'lık kısımlar boş mu? Kurtarma bölümü yazıyor. Yani burayı sildiğim de ve bilgisayarımda bir hata oluştuğunda geri yükleyebilecek miyim?

Bilgi için teşekkürler. Bu 12 GB ve 450 MB'lık kısımlar boş mu? Kurtarma bölümü yazıyor. Yani burayı sildiğim de ve bilgisayarımda bir hata oluştuğunda geri yükleyebilecek miyim?
Windows 10 sıfırlamayı kullanırsın olur biter. Sorun çözülmezse baştan sistemi sıfırdan kurarsın bu en son ihtimal olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı