Çözüldü Windows 10 Çok Geç Açılıyor

• Konuyu başlatan Muhammed85
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 87.133
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhtemelen bir şey çıkmayacak ama, çalıştıra msconfig yazıp önyükleme sekmesinde sadece Windows 10 göründüğünden emin olun. Bazen önceki sistemden kalan dosyalar bilgisayarda iki işletim sistemi varmış gibi gösterip boot süresini uzatıyor.

Daha önce hızlı açılan Windows 10 temiz kurulum yapmanıza rağmen yavaş açılıyorsa sorun donanımsal gibi gözüküyor. İşlemci sıcaklık değerlerini kontrol edin, işlemciye hız aşırtma yaptıysanız kapatıp deneyin. BIOS'da değişiklik yaptıysanız eski haline getirin.

Anlamak istemiyorsunuz herhalde. Sorunun bir çok sebebi olabilir. Ben sizin bilgisayarda donanımsal olarak ne yaptığınızı bilemediğim için öneri sunuyorum. BIOS ayarlarını sıfırlamak sorunu çözebilir de çözemeyebilir de. Bildiğim bir kaç şey... Daha önce Windows 10'un hızlı açıldığı. Açılıyorsa o zaman tekrar kurun farkı görün. En azından sorunun yazılımsal olup olmadığı hakkında fikir sahibi olursunuz. İşlemciye termal macun sürmüş olmanız. İşlemcinin verimli çalışmaması da etkileyebilir. Sata kablosu değiştirmek gibi başka bir değişiklik yaptıysanız onu bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Format attım zaten aynı sorun devam ettiği için yazdım bios ayarlarını sıfırladım. Bakalım çözüldüyse çözüldü yazarım.

BIOS ayarlarını sıfırladım sorun hala devam ediyor. @THE_MILLER lütfen artık yöneticiler konuma baksın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı