Windows 10 Crack virüs olabilir mi?

Yiğit Özen

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2017
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce bi abi AnyDesk programıyla bilgisayarıma uzaktan bağlanıp, windows 10 crack için bi dosya gönderdi. Daha sonra o dosyayı Chrome üzerinden indirmeyi denedi. Chrome izin vermedi ve dosyayı sildi. Daha sonra dosyayı Opera'dan indirdi. Çalıştırırken Windows Smart Screen çalışmasına izin vermedi. Kırmızı bir ekran çıktı zararlı olabilir dedi. Bende gerek yok abi sağol diyerekten bütün dosyayı kökten sildim. AnyDesk programını da kökten sildim. Dosyayı aşağıda paylaştım. Eset 32 ile bilgisayar taraması yaptığımda virüs yok diyor. Daha dün formatladım bilgisayarı zaten. Programı hiç çalıştırmadım sadece bilgisayarıma indi. Sıkıntı olur mu? Virüs bulaşma ihtimali nedir? Keylogger gibi bi virüs bulaşmış olabilir mi ne bileyim ekranım izleniyor olabilir mi? Tekrar format atayım mı? Başına gelen varsa bilgilendirirse sevinirim

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
 
@Türkçesever arkadaşın sorusu başka yalnız. Senin mesajlarını görüyorum sürekli 10'a geçin, destek yok ve orijinal alın var. Ama çoklar, yanlış anlaşılıyor. Birisi yazdıysa bırak.
Soruya gelince bir şey çalıştırmadıysan sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Windows vs. crack dosyaları virüs olarak algılıyor bazen. Ama lütfen crack kullanma, orijinal al. İleride sıkıntı çıkarsa destek vermeyiz.
 
Ben abiye amazon'dan alınan 5-6 euroluk keyler ile microsoftun sattığı 859 liralık keyin ne farkı var demiştim. Amazon'dan alma boş ver ben halledicem bende var dedi. Tamam dedim. Anydesk indir dedi indirdim bağlandı bilgisayarıma. Dosya gönderdi. Yok abi dedim ben istemiyorum crack falan. Key sandım dedim. Yav ben günde 5 makineye kuruyorum bunu bir şey yok dedi. İndirdiği gibi virüs algıladı. Opera'dan indirdi kurarken bu seferde smart screen devreye girdi. Bende sildim komple. Hayatta işim olmaz crackle falan. Bilgisayarımda +100 tane oyun var hepsi orijinal. 1 tane torrent crack vs yok. O yüzden bilemiyorum. Exe dosyasını çalıştırınca dosya açılmadan smart screen kırmızı ekran geldi hata verdi. Bilinçli bir virüs olmaz sanıyorum. Ama keylogger, ekran izleme vs'den korkuyorum biraz. Birisi verdiğim linkteki dosyayı virustotal.com ile taramış sıkıntı yok diyor. Açıklayıcı bi bilgi vermedi henüz kimse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abi dediğin kişi güvendiğin birisiyse bırak belli ki iyi niyetiyle yardım etmeye çalışmış, KMSPico ile etkinleştirme yapacaktı belki de. Böyle programların virüs olarak algılanması da gayet normal. Mydigitallife forumundaki konudan indirilmişse sıkıntı yok, başka yerden indirilmişse içine virüs katılmış olabilir. Ama çalıştırmadıysa paniğe gerek yok.
 
Abi dediğin kişi güvendiğin birisiyse bırak belli ki iyi niyetiyle yardım etmeye çalışmış, KMSPico ile etkinleştirme yapacaktı belki de. Böyle programların virüs olarak algılanması da gayet normal. Mydigitallife forumundaki konudan indirilmişse sıkıntı yok, başka yerden indirilmişse içine virüs katılmış olabilir. Ama çalıştırmadıysa paniğe gerek yok.


Dosyayı ilk mesajımda paylaştım kontrol etme şansınız var mı acaba? Ben bilgisayarımdan sildim.

@Yiğit Özen
Dosya 128 MB ve altı bir büyüklükteyse VirusTotal'e yükle. Öyle rahat edersin. Bir daha da bu kişilere güvenme. Demişsin zaten ama o kişiye güvenmek doğru değil bence. Dosyayı sildiysen Kaspersky, Norton, Bitdefender üçlüsünden biriyle tarat.

Dosya 11 MB virus totale benim icin birisi yükledi kontrol etti sorun yok görünüyor. Bilgisayarı defender + eset nod 32 ile tarattım virüs yok olarak gözüküyor. Ama içim rahat etmiyor şüpheliyim. Daha yeni 2 kere format attım bilgisayara. 1703 güncelleştirmesini yapana kadar canım çıktı. Bir sürü program kurdum. Tekrar format atmak istemiyorum ama bir yandan da güvenemiyorum :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz işinizi sağlama alıp temiz kurulum yapın. Ne yüklediği, sonradan başınıza ne iş açacağını bilemiyorum. Amazon[.]de üzerinden key alıp kullanan çok insan var. Forum üzerinden 55 TL karşılığında key satan biri var fakat adını hatırlayamadım. Bu şekilde yapmanız yararınıza olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı