Windows 10 Creators Sonrası FPS Düşüş Sorunu

Mehmet Erbaş

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe Elemanı
Merhaba, herkese iyi günler dilerim. Sorum ve sorunum şu Windows 10 Creators güncellemesini yaptıktan sonra bilgisayar fazlasıyla hantal ve bütün oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyorum. 90 100 FPS aldıgım oyunlar 20 10 FPS'e düşüp çıkıyor. Sorum ise çoğu konuyu okudum inceledim temiz kurulumdan sonra sorunların bir nebze de olsa düzeldiği yorumları okudum. Temiz kurulum nedir ? Benim kullandığım bilgisayar dizüstü ayarlarda fabrıka ayarlarına geri dön diye seçenek var bu temiz kurulum yapar mı ? Yaparsam eğer Windows key'e gerek var yoksa otomatik orijinal key'i görür mü ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltme yoluyla edinilen işletim sisteminden asla performans bekleme. Aynı sıkıntıyı ben yaşadım. 1703 güncellemesini temiz kurulum yerine yükseltme yoluyla sıkıntı yaşayacağımı bile bile yükledim fakat değişen bir şey olmadı. Tek çözüm temiz format.

@Recep Baltaş Yaptım fakat düzelmedi oyuna gırıyorum 80 90 fps arası smax. 40 saniye sonra 10 5 3 fps oluyor bi 20 saniye akdar sürüp bunu devamlı tekrarlıyor ve bu sorunu güncelleme sonrası yaptı lütfen yardım :(

@Recep Baltaş Yaptım fakat düzelmedi oyuna gırıyorum 80 90 fps arası smax. 40 saniye sonra 10 5 3 fps oluyor bi 20 saniye akdar sürüp bunu devamlı tekrarlıyor ve bu sorunu güncelleme sonrası yaptı lütfen yardım :(
Kardeşim sana çözümü zaten söyledim. Yükseltme yoluyla edindiğin işletim sistemini ne yaparsan yap asla temiz kurulumdaki stabilliğine çeviremezsin. Aynı şey androidde bile geçerli. Tek çözüm temiz kurulum yapmak diğer yöntemleri unut.

Dostum maalesef yeni güncellemede bende benzer sorunları yaşadım. Herkes temiz kurulum diye tutturmuş fakat ben defalarca temiz kurulum yani format attım yine de değişen bir şey yok. Yeni güncellemenin birçok eksiği var fakat bu forumun mantığı hep en yeniye en güncele geçin şeklinde olduğu için sağlıklı yanıtlar verilmiyor. Ben bu gün tekrardan bir önceki sürüm olan 1607 ye dönüş yaptım. En azından yeni güncel sürümüne göre daha sağlıklı çalışıyor. Yeni güncellemede hem masaüstü hem de oyun performans sorunları var daha tam oturmuş bir sistem değil beklemek lazım. Ayrıca buradan özellikle forum yöneticilerine mesajım güncellik fanatizmini bırakıp gerçekleri yansıtmaları. 6000 tl lik bir sistemde güçlü bir sistemde yeni güncellemeyle sorunlar yaşıyorsam ve bunlarla ilgili konu açtığımda alabildiğim tek cevap "temiz kurulum yap" oluyorsa burada sağlıklı yardımlaşmadan söz edilemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
@I223TTIN
Belli ki iso dosyanda sıkıntı var yada takıntı etmişsin. 1607'den 1703'e geçiş yaptım ve çok farklılık gördüm ve çoğu kişi bu güncellemeden memnun. Arkadaş zaten yükseltmeden sonra sıkıntı yaşamış yükseltmeden önce sıkıntısı yokmuş. Onun sorunu temiz kurulumla zaten çözülecek. Zaten 1703'de sorun olsaydı çoktan update fix yollanırdı bile.

Belli ki iso dosyanda sıkıntı var yada takıntı etmişsin. 1607'den 1703'e geçiş yaptım ve çok farklılık gördüm ve çoğu kişi bu güncellemeden memnun. Arkadaş zaten yükseltmeden sonra sıkıntı yaşamış yükseltmeden önce sıkıntısı yokmuş. Onun sorunu temiz kurulumla zaten çözülecek.
ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirdim ve o şekilde kurulum yaptım güncel sürücülerimi yükledim fakat donma sorunları devam etti. Bence sorun yaşamayıp beğeniyorsan neler yaptığını da anlatmalısın. Bende ilk kurduğum an da klasör geçişleri uygulama açılışlarında bir fark gördüm ve ilk tepkim "işte bu olmuş" demek oldu. Fakat kullanmaya başladıkça takılmalar oyunlarda fps düşüşleri yaşadım. GTA 5 de 100 fps alan sistemim 1703 sürümünden sonra 20 fps ye kadar düşüşler gösterdi ve oyundan apar topar çıkartacak kadar nefret ettirdi. Benim söylediğime benzer onlarca yorumu hem bu forumda hem başka forumlarda görebilirsin.

ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirdim ve o şekilde kurulum yaptım güncel sürücülerimi yükledim fakat donma sorunları devam etti. Bence sorun yaşamayıp beğeniyorsan neler yaptığını da anlatmalısın. Bende ilk kurduğum an da klasör geçişleri uygulama açılışlarında bir fark gördüm ve ilk tepkim "işte bu olmuş" demek oldu. Fakat kullanmaya başladıkça takılmalar oyunlarda fps düşüşleri yaşadım. GTA 5 de 100 fps alan sistemim 1703 sürümünden sonra 20 fps ye kadar düşüşler gösterdi ve oyundan apar topar çıkartacak kadar nefret ettirdi. Benim söylediğime benzer onlarca yorumu hem bu forumda hem başka forumlarda görebilirsin.
Biz neden yaşamıyoruz ? Ben gayet stabil bir işletim sistemi deneyimi alıyorum. Hatta 1607'den daha stabil bir işletim sistemi deneyimi alıyorum. Sistemim turşu olmasına rağmen gerek oyunlarda gerek video edit yazılımlarında çok iyi performans alıyorum. 1607 ile aynı belki daha iyi performans alıyorum hiçbir sıkıntım yok. İşletim sistemi sürümüne çamur atmadan önce bence yaptığınız ince ayarları falan kontrol edin kaç makinede denedim hiçbir sorunu yok.

Biz neden yaşamıyoruz ? Ben gayet stabil bir işletim sistemi deneyimi alıyorum. Hatta 1607'den daha stabil bir işletim sistemi deneyimi alıyorum. Sistemim turşu olmasına rağmen gerek oyunlarda gerek video edit yazılımlarında çok iyi performans alıyorum. 1607 ile aynı belki daha iyi performans alıyorum hiçbir sıkıntım yok. İşletim sistemi sürümüne çamur atmadan önce bence yaptığınız ince ayarları falan kontrol edin kaç makinede denedim hiçbir sorunu yok.
Ben yaşadığım sorunları örnekleriyle anlatıyorum ve çoğu arkadaş da bu şekilde sorunlarını yazmış. Az önce temiz kurulum deyip geçerken şimdi ince ayarlardan bahsediyorsunuz. Mesela hangi ince ayarlar? Bu kadar sorun yaşayan arkadaş sorunlarını yazmış "temiz kurulum yap" dan başka cevap verilememiş. Şimdi sizden bu ince ayarları bekliyoruz. Ayrıca bu konuya ilişkin yabancı forumları karıştır oralarda bile yüzlerce bunun gibi geri dönütler görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı