Çözüm Windows 10 Desktop Kullanılamıyor Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 8GB - 512GB
Meslek
Girişimci
Yükseltme sırasında herhangi bir uyumsuzluk durumunda bu hata ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bunu çözmek için masaüstüne yeni bir metin belgesi açıyoruz.
Ardından aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz;
Kod:
REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
“NoActiveDesktop”=-
“ForceActiveDesktopOn”=-

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

Farklı kaydet diyoruz, Dosya Türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçtikten sonra ismini desktop.reg yapıyoruz.
masaüstüne oluşan dosyayı çalıştırıyoruz ve ardından bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Son düzenleme:
Hayir tam aciklayamadim. Yeni kismindan metin belgesini uretmek icin basicagim alanda bos yaziyor. Recep abi Allah askina nasil cikacagız bu durumdan? Klavyem bile calismiyor su an.
d140fdfe-d726-4361-acf8-96859ae2b40a.jpg

Windows + R ile Çalıştır'ı açın.
CMD yazıp enterlayın.
Açılan ekrana aşağıdaki komutları sırasıyla yazın;
Kod:
cd desktop
Kod:
md yeni.txt
Ardından masaüstünde oluşan dosya ile işlemlere devam edin.

Windows + R ile Çalıştır'ı açın.
CMD yazıp enterlayın.
Açılan ekrana aşağıdaki komutları sırasıyla yazın;
Kod:
cd desktop
Kod:
md yeni.txt
Ardından masaüstünde oluşan dosya ile işlemlere devam edin.

Dediginizi yaptim fakat masaustune gelmedi herhangi bir sey. Kodu yeniden yazdigimda ise zaten mevcut hatasi aliyorum.

Lutfen yardim edin CMD acik oylece bekliyorum. Hicbir sey yapamiyorum su an bilgisayarda, cildirmak uzereyim. Windows simgesine tikliyorum tepki vermiyor. Kisa yollar bi sekilde calisiyor. Biraz once CMD'de control appwiz.cpl koduyla denetim masasina gitmek istedim onda da hata verdi. Flash takiyorum bari format atayim diye, flashi bile okumuyor. Yeniden baslatiyorum guvenli mod olan yere bile giremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltem sırasında herhangi bir uyumsuzluk durumunda bu hata ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bunu çözmek için masaüstüne yeni bir metin belgesi açıyoruz.
Ardından aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz;
Kod:
REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
“NoActiveDesktop”=-
“ForceActiveDesktopOn”=-

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

Farklı kaydet diyoruz, Dosya Türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçtikten sonra ismini desktop.reg yapıyoruz.
masaüstüne oluşan dosyayı çalıştırıyoruz ve ardından bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Dediklerinizi yaptim fakat soyle yaptim. CMD'den notepad.exe yazip notepadi actim. Notepad uzerinden yazdim dediklerinizi kaydederken soyle bi' hata veriyor ve kaydetmiyor.
d140fdfe-d726-4361-acf8-96859ae2b40a.jpg

Ben pes ettim bana nasil format aticagimi soylemeniz yeterli. Flashimda Windows 10 var fakat UEFI falan mi hic anlamiyorum. Normalde formatlari flashi takip bilgisayarimdan icine girip setup diyip atiyorum. Artik bu yontem hangisi bilmiyorum da lutfen yardım edin kafayı yedim saatlerdir.

Ben pes ettim bana nasil format aticagimi soylemeniz yeterli. Flashimda Windows 10 var fakat UEFI falan mi hic anlamiyorum. Normalde formatlari flashi takip bilgisayarimdan icine girip setup diyip atiyorum. Artik bu yontem hangisi bilmiyorum da lutfen yardım edin kafayı yedim saatlerdir.
Görev yöneticisini aç ayrıntılardan explorer.exe'yi sonlandır. Yeni görev açtan explorer.exe'yi aç ama görev ayrıcalıklarını işaretle. Sonra masaüstüne gelmesi lazım. Not defterine yaz kaydet, kaydetmesi lazım. Sonra çalıştır eğer başlat menüsü açılmıyorsa Windows + R yapıp CMD'yi aç ve shutdown -r -t 1 yaz. Eğer hala düzelmemişse format at bende de oldu çözümü denedim olmadı format attım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı