Hocam size göre kaliteli bir rehber olabilir ama benim gibi basic kullanıcı için göz korkutucu ve son derece anlaşılmaz duruyor. Linux ile haşır neşir olan arkadaşların anlamadığı kısım bu. Herkes sizin gibi bilgili veya ileri seviye kullanıcı olamayabiliyor, kafası basmıyor vs.
Konu sahibi Win11 LTSC Kurmak zorunda değil, yine Linux dağıtımı kurup deneyebilir ben kendi deneyimimi paylaştım.
Ufak bir deneyim anlatayım. Sanal makinadan sonra ilk defa diske Ubuntu kurdum. İşte merak ve çocukluk olarak illa Arch kurmam lazım dedim. Tabii tek bilgisayar var, tek cd var ve yedek yok

2 hafta sadece tek tek parametre ayarlayıp kurmaya uğraştım. Şimdi kurulum script'i çıkmış ama denemedim.
Önyargılı yaklaşmak yerine yapılabilir olduğunu fark etseniz işte o zaman çok kolaylaşıyor.
Neyse hikayenin devamında klavye veya zaman gibi bir ayarı düzenleyeyim derken bozmuştum. İkinci kurulum yine yarım günden fazla sürmüştü diye hatırlıyorum.
Açık kaynak yazılımlarının desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapamazsın! Bi exe ile sorun çözülür! Yerine nasıl yapılabilir olduğunu göstermek, olumlu yaklaşmak gerekiyor.
Hiç yoksa yaptığın tıklamaya kadar verilerini, telemetri adı altında Mikisoft'a sızdırmıyor. Pardon geliştirme, iyileştirme ve kişiselleştirme için sağlamıyor olacaktı.
Sadece program kurulumu olarak değerlendireceksek;
Sadece agresif olarak tek tıkla program kuruluyor, linux'ta garip saçma karmaşık yolu var ya hani bende dediğimi güncelleyerek,
birkaç kurulumu karışık programı bir kere kurmak, diğer programları bir satır kodla kurmak ve güncellemek mi?
Yoksa her seferinde tek tek tıklama yaparak program kurmak, güncellemek mi?
Tercih meselesi tabi.