Windows 10 desteği sona erdi

Daha fazla  
Windows 10 desteği sona erdi. Artık güvenlik güncellemesi almayacak ve casus yazılım vb. şeylere daha açık hale gelecek. Ayrıca bununla birlikte uygulamalar yavaş yavaş desteği kesecek.

Windows 11'e geçemeyen kullanıcılar için 3 seçenek var:
Windows genişletilmiş güvenlik güncellemeleri programına kaydolarak 1 yıl daha güvenlik güncellemesi alabilirler.
Linux dağıtımlarına geçebilirler.
Windows 10 LTSC sürümlerini kullanarak uzun süre daha destek alabilirler.

Kabul edelim Windows 10 en stabil işletim sistemlerinden birisiydi. Özellikle sesleri şimdiden nostaljik gelmeye başladı. Şahsen Linux dağıtımları ile yoluma devam edeceğim. Microsoft'un 1 yıl daha vereceği güvenlik güncellemesine güvenmiyorum, LTSC kullansam bile uygulamalar desteği kesecek.

Siz ne yapacaksınız?

Son düzenleme:
Windows 10 desteği sona erdi. Artık güvenlik güncellemesi almayacak ve casus yazılım vb. şeylere daha açık hale gelecek. Ayrıca bununla birlikte uygulamalar yavaş yavaş desteği kesecek.

Windows genişletilmiş güvenlik güncellemeleri programına kaydolarak 1 yıl daha güvenlik güncellemesi alabilirler.

Kabul edelim Windows 10 en stabil işletim sistemlerinden birisiydi. Özellikle sesleri şimdiden nostaljik gelmeye başladı. Şahsen Linux dağıtımları ile yoluma devam edeceğim. Microsoft'un 1 yıl daha vereceği güvenlik güncellemesine güvenmiyorum, LTSC kullansam bile uygulamalar desteği kesecek.

Siz ne yapacaksınız?
1 yıldır Windows 11 kullanıyorum, memnunum, Windows 11 devamm...

Son düzenleyen: Moderatör:

siz ne yapacaksınız?

Halen Windows 10'dayım, 2026 Haziran'da 11'e geçerim herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir zamanda Windows 11'e geçerim. Windows 10 ilk çıktığında Windows 7'den geçmek istemeyen bir sürü insan vardı, büyük ihtimal yine aynısı olacak, Windows 10'dan Windows 11'e zamanla geçeceklerdir.

İnsanlar bir şeyin stabil olmasına o kadar alıştı ki yeni bir şey hakkında en ufak kötü yorumda ön yargı oluşuyor, ön yargı oluşunca denemiyorlar ve her zaman sorunlu kalacağı düşünülüyor. Aslında Windows 11'e geçtiğinizde hayatınızdan hiçbir şey değişmeyecek. Sadece güvenlik ve ıvır zıvır güncelleme almaya devam edeceksiniz bunun haricindekiler ufak görsel değişiklikler. Bunun için saatlerce tartışmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı