Windows 10 En Kolay Format Atma Yöntemi

Princess Azula

Hectopat
Yer
From Mathilda
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Aldığımdan beri (6 sene) hiç format atmadım çok ihtiyaç duymuyordum zaten Facebook'ta takılmak ve dizi, film için kullanıyordum ama son zamanlarda internette dolaşırken bile kasmaya başladı. Zaten depolama
alanları komple doldu neredeyse. Neyse işin kısası nasıl en kolay yöntemle Windows 10'a format atarım?

1592753561635.png

Ayarlardan fabrika ayarlarına sıfırlayarak.

1. Win+U tuşuna basarak ayarları açın.
  2. Arama yerine 'Bu bilgisayarı sıfırla' yazın.
  3. Bu bilgisayarı sıfırla başlığının altındaki 'başlayın' tuşuna basın.
  4. Gerekli adımları takip ederecek sıfırlayın.

Windows 10 temiz kurulumu için USB aygıtı hazırlamak o kadar da zor değil. En hızlı yöntem olarak bir Windows 10 USB aygıtı hazırlayabilirsiniz. Direkt olarak Microsoft'un kendi sitesinde sunduğu Media Creation aracıyla Windows 10'un USB aygıtınıza kurulmasını sağlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ayarlardan fabrika ayarlarına sıfırlayarak.

1. Win+U tuşuna basarak ayarları açın.
  2. Arama yerine 'Bu bilgisayarı sıfırla' yazın.
  3. Bu bilgisayarı sıfırla başlığının altındaki 'başlayın' tuşuna basın.
  4. Gerekli adımları takip ederecek sıfırlayın.

O format değil.

O format değil.
Neden değil anlatır mısın biraz? Benimle tartışmak yerine soruya cevap verebilirsin. O bu değil, bu bu değil,şu hiç şu değil, baydınız iyice...

Windows 10 temiz kurulumu için USB aygıtı hazırlamak o kadar da zor değil. En hızlı yöntem olarak bir Windows 10 USB aygıtı hazırlayabilirsiniz. Direkt olarak Microsoft'un kendi sitesinde sunduğu Media Creation aracıyla USB aygıtınıza kurmanızı sağlayabilirsiniz.
Bunu yapmazlarsa "Sıfırlama yaparken %80'de takıldı." diye konular açacaklar zaten. 😂

İndirdiğin Windows 10 Sürümünü "Rufus" ile bir flash belleğe yazdıktan sonra
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video ile çok temiz kurulum yapabilirsin.

Format atmak çok zor bir işlem değil, maksimum 10 dk nı alacaktır. Geriye kalanlar sadece sürücüleri güncellemek, ki windows zaten bunu kendisi yapıyor. Senin tek yapman gereken "ekran kartı, chipset ve bios" güncelliğini kontrol edip güncellemen.

Neden değil anlatır mısın biraz?

Anlatayım tabii ki de;
1 Format olayında yüklü olan işletim sistemi silinir ve yenisi yüklenir bu bir.
2 Sıfırlama da ise işletim sistemi kalır ve yüklü olan Driver ya da uygulamalar kalır eğer alındığında yüklü ise.
3 Bazı virüsler ise sıfırlayınca gitmiyor temiz kurulum istiyor bazıları onda bile silinmiyor.
4 Bende yavaşlık ve virüs için yaptım ama sonuç değişmedi ayrıca yavaşlık virüs kaynaklı değil.
5 Kısaca siz yabani otu kökten sökmezseniz tekrar büyür ve başınıza dert olur kökten çözmek iyi bence.

Anlatayım tabii ki de;
1 Format olayında yüklü olan işletim sistemi silinir ve yenisi yüklenir bu bir.
2 Sıfırlama da ise işletim sistemi kalır ve yüklü olan Driver ya da uygulamalar kalır eğer alındığında yüklü ise.
3 Bazı virüsler ise sıfırlayınca gitmiyor temiz kurulum istiyor bazıları onda bile silinmiyor.
4 Bende yavaşlık ve virüs için yaptım ama sonuç değişmedi ayrıca yavaşlık virüs kaynaklı değil.
5 Kısaca siz yabani otu kökten sökmezseniz tekrar büyür ve başınıza dert olur kökten çözmek iyi bence.
Ortada virüs nerede fol nerede yumurta nerede? Hala benimle laf yarışındasınız ve hala bir çözüm üretmiyorsunuz...

Anladım hocam, sizlere kolay gelsin - hayatınızda çok ihtiyacınız olacak- iyi çalışmalar. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı