Çözüldü Windows 10 eski Build'leri sürücü problemleri veya oyun problemleri yapabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

leagyrosix

Picopat
Tek bir sorun olmadığı için başlıkta spesifik olarak belirtemedim ama mesela Windows 10 1507 Build'inde yabi 2015 LTSB sürümü sanırım, anticheat, guncel GPU ve benzeri driver ya da oyun yukleme sorunları olur mu? Oluyorsa çözümü nedir çünkü GPU driver desteklenmeyen sürüm hatasi veriyor.
Çözüm.NET Framework mu?

Çözüm
Oyunların çoğu 1809 sürüm altına desteği kesiyor. 1507 de zaten 10'un ilk sürümü, güncel oyunların çalışacağını sanmıyorum.
Tek bir sorun olmadığı için başlıkta spesifik olarak belirtemedim ama mesela Windows 10 1507 Build'inde yabi 2015 LTSB sürümü sanırım, anticheat, guncel GPU ve benzeri driver ya da oyun yukleme sorunları olur mu? Oluyorsa çözümü nedir çünkü GPU driver desteklenmeyen sürüm hatasi veriyor.
Çözüm.NET Framework mu?

Minimum 1809 isteniyor.

Çözüm.NET Framework mu?
Fiilen çalışır ama uygulamaların Windows yapılarına destek kesme durumu var. Mesela AMD’nin driver sihirbazı 1809’un altında çalışmıyor. Aygıt yöneticisi üstünden elle kurmanız lazım ya da Enterprise sürücüsü kurmanız gerekiyor.

Eskiden HWID ban kaldırmak için birkaç işlemin ardından farklı bir Windows sürümü kuruyordum. İşlemler işe yarıyordu lakin VALORANT dahil bazı programlar 1809 ve üstü Windows sürümü istiyor. Ayrıca güncel AMD sürücülerini kuramıyordum. Eski sürüm kurunca performans kaybı yaşanıyordu. Üçüncü parti sürücülerde ise çökme yaşanıyordu. Yani kısacası güncel sürüm kullanmanız daha mantıklı olur.

1809 öncesi sürümler artık tarihin tozlu raflarına kaldırılmış durumda. GPU sürücüleri için de durum böyle maalesef. Zaten imzanızdan gördüğüm kadarıyla sisteminiz (tabi doğruysa) şu zamanda herhangi bir oyunu açabilecek seviyede. Mesela ben, ekran kartımın desteği kesildiği için modlu sürücüler kullanıyorum, onlar bile 1803'ün altında çalışmıyor. Çoğu oyun 1809 altına destek vermiyor, hatta CS2 22H2 öncesine bile desteği kesmiş durumda.

1809 sürümünün altında AMD Adrenaline 2019 Edition kurabiliyorsunuz fakat sadece 1709 sürümünde düzgün çalışıyor. 1507'de denediğinizde kurulumda siyah ekranda kalıyor. 1607 sürümünde ise 2-3 gün aralıklarla mavi ekran hatası alıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı