Çözüldü Windows 10 Farklı Sürüm Kurma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 8GB - 512GB
Meslek
Girişimci
Merhaba,

Microsoft'tan indirmiş olduğum ISO dosyasını Rufus programı ile kurulabilir hale getirdim, başarılı bir şekilde kurulumunu yaptım.
Ancak indirdiğim sürüm Home ve Pro sürümlerinin içerisinde olduğu sürüm olsa da kuruluma geçince otomatik olarak Home Single Language oluyor.
Bunun nedeni nedir?

Çözüm
Boş bir metin belgesini açıp alttaki kodu yazın. Farklı kaydet ile adını ei.cfg yapıp kaydedin. Kaydettiğiniz dosyayı bootable ettiğiniz belleğin içinde source klasörünü bulun ve atın. Şimdi yüklemeye geçebilirsin.
Kod:
[Channel]
Retail
Çünkü Home Single Language keyi gömülüdür sisteme bu yüzden böyle oluyor.

OEM key bulunmuyor. Şu an kontrol ettim, Microsoft hesabı ile ilişkilendirdiğini gördüm. Bu ilişiği de yeni hesap ile giderebilirim sanırım.

Kurulum sağladıktan sonra Retail Key ile yükseltme yapabilirsiniz. Bu işlem birkaç dakika sürüyor.

Hayır. UEFI desteği varken de düşüneceğimi sanmıyorum.
UEFI kurup, farklı hesap açarak çözeceğim.
@Recep Baltaş Bildiğiniz başka bi' çözüm var mı?
Peki tam Windows 10 ISO kalıbını indirdiniz mi hiç? Media Creation ile indirdiğinizi demiyorum.
Windows 10 ISO kalıbını 4.1 GB'lık olanından bahsediyorum.
Eğer denemediyseniz aşağıdaki siteyi öneririm güvenilir Microsoft sunucularından linki paylaşıyor.
TechBench by WZT (v4.1.1)

Hocam deneyin sonuç alacaksınız. Benim PC'de de Pro lisansı gömülü. Media Creation ile indirdiğimde direk Pro kuruluyordu. Şimdi tam ISO kalıbını indirdiğimden istediğim sürümü seçebiliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…