Windows 10 format atarken " boot of UEFI onyl Media" hatası

Iori Yagami

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar flash belleğe Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile yazdırdım ama galiba legacy mod açık olduğu için formatlama sırasında hata veriyor. Pek de emin olmadığım için size danışmak istedim.

IMG_20220918_113237.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO dosyası MBR olarak yazdırılmış, UEFI kullanıyorsan GPT olarak kurulum yapman gerekiyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar flash belleğe Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile yazdırdım ama galiba legacy mod açık olduğu için formatlama sırasında hata veriyor. Pek de emin olmadığım için size danışmak istedim.

Eki Görüntüle 1520871
USB'nin çalışması için UEFI gerekiyor ama siz Legacy BIOS ile çalıştırmışsınız.

Zaten GPT olarak yazdırmıştım. Şimdi MBR deniyorum.
Teşekkürler hocam deniyorum şimdi.

Senin anakart UEFI destekliyor mu? UEFI desteklemiyorsa MBR yani legacy BIOS olarak kurulum yapacaksın. UEFI destekliyorsa UEFI mode olarak seç ve GPT olarak yazdırarak yap.

Senin anakart UEFI destekliyor mu? UEFI desteklemiyorsa MBR yani legacy BIOS olarak kurulum yapacaksın. UEFI destekliyorsa UEFI mode olarak seç ve GPT olarak yazdırarak yap.
Şu an eski bilgisayarımı formatlıyorum. 10 yıllık olduğu için desteklediğini düşünmüyorum.

Şu an eski bilgisayarımı formatlıyorum. 10 yıllık olduğu için desteklediğini düşünmüyorum.

BIOS içerisinde UEFI mode diye bir şey yoksa UEFI desteklemiyordur, UEFI destekleyen anakartların BIOS menüsünün bir yerlerinde illa UEFI yazar zaten. Anakart modelini nternete yazarsan oradan öğrenebilirsin desteklediğini. MBR olarak yazdır şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı