Windows 10 Format Atılmıyor

LeJavies

Centipat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım bilgisayarımı keşfederken BIOS ayarlarımı sıfırladım galiba. Yaptığım bütün işlemler sıfırlanıyor PC'ye reset atınca. Kurduklarım siliniyor. Sildiklerim geriye kuruluyor tekrar. Format atmak isiyorum ama diskler silinmiyor ve biçimlendirilmiyor. Yardımcı olur musunuz?

30ef8e07-2cf4-4d8a-a51d-fe0b396fd5db.jpg
 
Bilgisayarınızı kapatıp açın. Tekrar Boot menuden USB inizi seçin şimdi yükle yazısı geldiği zaman Shift + F10 tuşlarına tıklayın. Gelen komut istemi ekranın yazdığım adımları takip edin:
"diskpart" yaz.
listdisk yaz.
Çıkan yerde Windows'u kuracağın disk hangi ise.
select disk X (X= disk numaran)
clean yaz.
convert gpt yaz.
Bilgisayarını yeniden başlat.
Kurulumun olması gerekiyor.
 
hdd ve cd/dvd yok pc de. sadece ssd var 240gb. list disk diyorum ne varsa hereşyi siliyorum komuttan. succes diyo. windows kuruluma geliyorum yine aynısı oluyor. yani diski birkaç farklı yöntemle silmeyi denedim ama pcyi açtığımda halen windows kurulu açılıyor. yaptığım ayarlar reset atınca eskiye döüyor. hiç birşey yapamıyorum açıkcası şuan.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı