Windows 10 format işlemi kaç dakika sürer?

SSD ye kuruluysa ve dosyalarınızı korumadan direkt sıfırlayacaksanız çok sürmez. Taş çatlasın yarım saat diye düşünüyorum. Ama dosyalarınızı da koruduğunuz zaman iş biraz uzuyor. 45 dk hatta 1 saati bulabilir. Yok doğrudan usb yada dvd ile kendim formatlayacağım diyorsanız ve yine SSD varsa 15 dk. SSD önemli :)

Sıfırlamanız yeterli. Çok derin bir virüs veya sistem hatası olmuşsa format atarsınız. Sıfırlayınca ISO'dan tekrar yüklüyor zaten.

Sıfırlama genelde 1-2 saat, format genelde 45dk-1saat sürer. HDD verilerini baz aldım. USB 3.0 flash belleğiniz ve SSD'niz varsa yemek yiyip gelinceye kadar bitmiş olur bile :D ~15 dakika sürer o zaman.

Sıfırlamanız yeterli. Çok derin bir virüs veya sistem hatası olmuşsa format atarsınız. Sıfırlayınca ISO'dan tekrar yüklüyor zaten.

Sıfırlama genelde 1-2 saat, format genelde 45dk-1saat sürer. HDD verilerini baz aldım. USB 3.0 flash belleğiniz ve SSD'niz varsa yemek yiyip gelinceye kadar bitmiş olur bile :D ~15 dakika sürer o zaman.
İkisinin arasındaki fark nedir?

Arkadaşlar ben ctr alt delete yapıp shifte basili tutup sifirlayacagim.
Format komple diski siler, biçimlendirir ve temiz Windows kurar.

Sıfırlayınca Windows kendisi dışında her şeyi siler, kendisini de varsayılan hale döndürür. Tertemiz olmaz.
Şu ctrl alt delete yalip shifte basili tutup yapilan iş nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodiaki islem nedir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı