Windows 10 formattan sonra ucuz lisans silinir mi?

MAK lisansınız Retail'e dönmez sizin Retail lisansınız vardır önceden. Onunla aktivasyon yapmıştır yoksa MAK lisanslar Retail'e dönmez.
MAK lisansı ilk girdiğimde MAK olarak etkinleştirme yapılıyor fakat aynı zamanda Microsoft'un dijital lisanslama sunucularına da dijital lisans kaydediliyor. Bir sonraki formatta ürün anahtarı girmiyorum ve bu sayede Microsoft'un sunucularından dijital lisansı edinmesini sağlıyorum. Masaüstüne gelince Windows etkinleşmiş oluyor ve sisteme kayıtlı bir ürün anahtarı olmadığı için (sisteme sadece GenuineTicket.xml dosyası kayıtlı) lisans Retail olarak görünüyor.
Yani eğer başka bir formatta ürün anahtarını tekrar girersem tekrar MAK lisans gelecek. Fakat benim şu anda dijital bir lisansım var. O gider mi diye soruyorum.
 
Bu durumda Retail sadece kalır çünkü yeni PC'ye de aktarılabilir lisanstır Retail.

İşte o garanti değil. Bazen retail gözükse bile dijital olarak alınan ucuz lisanslar iptal olabiliyor. Örnekleri var. Biraz şansa kalıyor. Denemeden bilinmez.
 
Elinizde lisans anahtarı varsa dert edeceğiniz durum yok. Lisansların etkinliği sadece zamanlı ise kaybolur yoksa format yok edemez. MAK lisans için çok da emin değilim.
 
Elinizde lisans anahtarı varsa dert edeceğiniz durum yok lisansların etkinliği sadece zamanlı ise kaybolur yoksa format yok edemez MAK lisans için çok da emin değilim.
MAK lisanslar süreli lisanslar değil, çoklu etkinleştirme lisansları. Mesela 100 bilgisayar için lisans alınıyor ve bu sayede aynı ürün anahtarı 100 bilgisayarda kullanılabiliyor. Fakat bu limit dolduktan sonra da diğer insanlar tarafından devamlı denenmeye devam edilirse otomatik olarak yasaklanabiliyor. Daha önceden bir MAK lisans almıştım dediğim gibi, 1 sene sonra yeni bilgisayarda aynı ürün anahtarını kullanmak istediğimde hata verdi. Fakat eski bilgisayara format attığımda ise lisans anahtarı girmediğim halde Windows etkinleştirildi ve Retail lisans görünmeye başladı. Hala da çalışıyor.
 
İşte bu limit meselesi yüzünden zamanlı oluyorlar yani birden aktivasyon bitebiliyor.
Ancak sistem şu anda o MAK lisansa bağlı değil. MAK lisansı girdiğimde oluşan dijital lisansa bağlı. Bildiğim kadarıyla Windows 10 dijital lisansları oluşturulduktan sonra herhangi bir şekilde girilen ürün anahtarına bağlanmıyor. Sadece o bilgisayarın lisanslı bilgisayar olduğu bilgisi kaydediliyor.
Ayrıca 2. formattan sonra 4 aydır dijital lisansı kullanıyorum, lisans hiçbir şekilde iptal falan edilmedi.

Neyse artık, yarın format atınca göreceğim. İnşallah sıkıntı çıkmaz.
 
İnşaallah kardeşim. Bu arada 20H2 için format atıyorsan atma bence. Bende temiz kurulum yaparım demiştim ama düşündüm varsa sorun göreyim ona göre temiz kurulum yaparım dedim bu akşam yükledim 20H2'yi sorunsuz şu an.
 
İnşallah kardeşim. Bu arada 20H2 için format atıyorsan atma bence. Bende temiz kurulum yaparım demiştim ama düşündüm varsa sorun göreyim ona göre temiz kurulum yaparım dedim bu akşam yükledim 20H2'yi sorunsuz şu an.
20H2 için atmıyorum. Bilgisayarımda bazı 20H2 kaynaklı olmayan sorunlar olduğu için format atıyorum. Minecraft Singleplayer lag sorunu ve benim hesabım hariç tüm hesaplarda Xbox Game Bar'ın devamlı aynı sürüme güncellenip ekrana gelmesi gibi sorunlardan dolayı yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı