Bilgisayarıma Gandcrab v4 isimli bir fidye yazılımı bulaştı ve benim bütün dosyalarımı şifreledi, ben de şifreli fotoğraflarımı (bir umut kurtarırım diye) USB'ye atıp UEFI Windows 10 kurdum. Şimdi ise sorunum şu, bu fotoğrafları nasıl PNG veya JPEG'e dönüştürebilirim?
En güncel versiyonu bulaşmış. Ayrıca bu tür durumlarda dosya kurtarmak istiyorsanız format atmamanız gerekir. Varsa çözümleme aracı o sistemde çalışmalı. Şu an bilinen bir aracı da yok.
Recovery My Files gibi recovery uygulamalarla sisteminde resimleri aratabilirsin. Hatta format atmadan önce zararlıyı deaktif edip bu işlemi yapsan dosyalarını daha sağlıklı kurtarırdın.
V4 ve ileri ki varyasyonlarında etkisiz söylediğiniz. Videodakiler gibi karmaşık işlemlere de gerek yok. Bitdefender aracını yönetici olarak çalıştırmak yeterli.
biraz hortlaticam ama suan yrni versiyonu bana bulasti 5.0.2 . bi usb de o esnada pcye takiliydi icinde boyutu yuksek olmayan ama cok onemli dosyalarim vardi. usb nin takili oldugunu bilmiyirdum taa ki linux live usbmden gparted ile windowsun bulundugu diski bicimlendirrne kadar. islemden sonra farkettim ki usb takili acip baktim butun dosyalarim sifrelenmisti. format atmasaydim belki bir ihtimal geri dondururdum diye dusunuyorum sizce bu dosyalari geri acma imkanim var mi ?