Windows 10 Geç Açılma Sorunu

BreWerS

Kilopat
Windows 10 güncel en son sürümü kullanıyorum. Bilgisayarımı açtığımda BIOS ekranını hızlıca geçiyor ama siyah ekranda çok bekletiyor. Bu sorun sebebiyle bilgisayarı kapatmak istemiyorum. Windows 10 sorunlarından mı kaynaklanıyor?
  • GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5.
  • Intel Core i7 7700 HQ 2.8 GHz Turbo Boost 3.8 GHz.
  • 8 GB DDR4 RAM.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi imleç çıkıyor 30 saniye civarı bekletiyor. Diğer görüntünün gelmesi baya uzun sürüyor. Yeniden başlatınca neredeyse hiç açılmayacak gibi rahat 5 dakika bekletiyor çözümü var mıdır?
Resim.jpg dasd.jpg

Windows'u onarın.

Komut satırını (cmd) yönetici olarak çalıştırın. Sırası ile işlemler bitene kadar bu kodları girip enterlayın.

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

Temiz önyükleme ile sistemi başlatın. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Windows'u onarın.

Komut satırını (cmd) yönetici olarak çalıştırın. Sırası ile işlemler bitene kadar bu kodları girip enterlayın.

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

Temiz önyükleme ile sistemi başlatın. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
Hocam dediklerinizin hepsini yaptım ve bilgisayarı yeniden başlatınca hızda ciddi anlamda artış oldu bilgisayarı kapatıp açınca zaten 15 saniye gibi bir sürede açılmaya başladı. Sistem yapılandırmasında tüm ayarları devredışı bırakırken nvidia avast gibi ayarlarda devredışı bırakıldı ve masaüstüne sağ tık yapınca nvidia seçeneği görülmüyor bir sorun teşkil eder mi bu? Birde bu 2'si çok yavaşlatıyordu sanırsam.
Adsız.png
Adsız.png
1809 update'ini mi yüklediniz ?
Son sürüm.
Üstteki mesajlarda yazılanlar haricinde sisteminizde SSD yoksa SSD takviyesi de yapmanız yararınıza olur.
SSD almayı düşünüyorum laptop'ta slot var ama laptop'un arkasını tamamen sökmem gerekiyor ve bu konuda çok bilgim yok yanlış bir şey yapacağımdan dolayı güvenemiyorum kendime. Birde garantisi hala devam etmekte.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı