Rehber Windows 10 - Gelişmiş Optimizasyon Ayarlamaları - FPS Arttırma (+%10-15)

Hpet'i kapatıp kapatmadığımızı nasıl çözümleyebiliriz?

Her defasında komutu girince her defasında işlem başarıyla tamamlandı diyor :)
Anakartım asus tuf b550 plus
bcdedit /set useplatformclock false
 
Hpet'i kapatıp kapatmadığımızı nasıl çözümleyebiliriz?

Her defasında komutu girince her defasında işlem başarıyla tamamlandı diyor :)
Anakartım asus tuf b550 plus
bcdedit /set useplatformclock false
*bcdedit /deletevalue useplatformclock* komutunu kullanınız. Bu sayede anahtarı silecek ve komutu ikinci kez denediğinizde "Eleman bulunamadı" uyarısı alacaksınız. Bu uyarıyı aldığınızda kapalı olduğuna emin olabilirsiniz.
 
Denetimli akış korumasını kapattığımız zaman valorant açılmıyor.
 
HPET ayarlarına dokunulmasını kimse önermiyor. Fake bir FPS artışı gösteriyormuş. Özellikle Windows 10 2004 ( 20H1 ) ve üzeri sürümleri kullananlar zaten yapmasın diyorlar. Ben bu ayarlara dokunmadım hiç. 1709 ve altı sürümler de işe yarıyormuş sanırım araştırdığım kadarı ile. Ama bir yandan da oyunlar da sorun yaşayanların HPET ayarını falan kapatarak yüksek performans aldığını falan da gördüm ne kadar doğru bilmiyorum. Bana göre her sisteme göre değişiklik gösteriyor bu ayar. Windows 10 22H2 kullanıyorum sistem kendisi HPET'i kapatmış zaten en yüksek performans olarak nitelendirilen tsc modun da çalışıyor şu an da. Böyle gözüküyorsa sorun yok demektir ellemeyin bence bu ayarları. Oyun performansını bana göre ekran kartı yazılımları da doğrudan etkiliyor. En iyi ayarlamaları falan yapmak gerekiyor.
 
Güncelleme geçeyim arkadaşlar her anakartta olmuyor ama benim anakartım da HPET seçeneği mevcut. Denemek için kapattım sistemi yeniden başlattım latency değerleri 500'den 700-800'lere kadar fırlayıp geri düşüyor sürekli bu şekilde devam ediyor. Bu da oyunlarda anlık olarak sürekli FPS droplara sebep olur. Tekrar BIOS'a girip HPET'i açtım on konumuna getirdim tekrar test ettim latency 500'ün üstüne kesinlikle çıkmıyor. Aklınızda olsun. Şunu da fark ettim. Sistemden sisteme mutlaka fark ediyordur onu araştırmadım ama 22H2 sürümün de hiçbir ayarı ellemediğim zaman zaten kendisi otomatik olarak HPET'i kapatmış tsc moduna geçmiş oluyor. Bu da şu demek. Windows zaten kendisi otomatik olarak ayarlıyor bu modları. Sizin hiç kurcalamanıza bile gerek yok. Bakmak isteyenler olursa timer bench yazılımını indirsin çalıştırsın qpc mode yazan yerde tsc yazıyorsa problem yok zaten en hızlı ve stabil moda otomatik olarak ayarlamış kendini.

Not: Arkadaşlar yukarıda yazdıklarım dışında sizin de sisteminiz de zaten otomatik olarak HPET kapalı ise ve dediğim program da baktığınız zaman tsc yazıyorsa bile mutlaka aygıt yöneticisine gelip " yüksek duyarlıklı olay süreölçeri " ve " programlanabilir kesme denetleyicisi " yazanları devre dışı bırakın.
 
GPU'yu 8 yapmamız herkeste işe yarar mı emin değilim; birçok kişi zayıf kart kullanıyor, zorlanıp hata verebilir ben 1080 Ti kullandığım için sıcaklığını düşürmek ve verimini arttırmak için kullandım. Ama çoğu kişinin ekran kartının ömründen yiyeceği kesin.

Multimedia Class Scheduler Service - Win32 apps (aldığım kaynak)
GPU PriorityREG_DWORDThe GPU priority. The range of values is 0-31. This priority is not yet used.
PriorityREG_DWORDThe task priority. The range of values is 1 (low) to 8 (high).For tasks with a Scheduling Category of High, this value is always treated as 2.

GPU Priority
GPU önceliği reg_dword GPU önceliği. Değer aralığı 0-31'dir. Bence bu alan SLI falan yapanlar için ya da aşırı güçlü kartlar için olmalı, yani kimsenin 31 yapacağını sanmıyorum.
priority değer aralığı 1 (düşük) ila 8 (yüksek) arasındadır. Planlama kategorisi yüksek olan görevler için bu değer her zaman 2 olarak kabul edilir. [Bende de 2 idi]

1080 Ti için tavsiyem GPU prioty (normalde 8) ben 6 yaptım ve prioty (normalde 2) ben 4 yaptım. Tek haneli yapmak verimi düşürebilir gibi geldi :) zaten 1080p çözünürlükte kullanıyorum ve boşa ömrünü tüketmeye gerek yok bence daha 10 yıl gideri var sonuçta yeni konsollar bu kadar güçlü bile değil :D

Sizin yazdığınız aşağıdaki:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Tasks\Games yolundaki GPU priority kaydını 8 ve priority kaydını 6 olarak değiştiriyoruz. Aynı şekilde, bu tarz uygulamaların önceliklerini de arttırıyoruz.

Bu şekilde mi kullanıyorsun hala ve performans artışı var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı