Windows 10 gerekli mi?

chills

Picopat
Yer
evdeym
Sizce Windows 10 gereklimi bildiğiniz gibi çok fazla RAM yiyor memnun olan yok hep hata alıyorlar. Çok yer kaplıyor gibi sebeplere hak verilmeli mi veya başka bir deyişle Windows 8.1 mi Windows 10 mu? (Her açıdan)

Sanırım Microsoft, Windows 10'a geçmeyenlere elinden geleni yapıyor. DirectX 12 gibi şeyler hep Windows 10'da oluyor. Geçmek faydalı fakat, HDD var ise Windows 8.1 kullanmalısınız.

Sistemin yetersizliği yüzünden Windows 10 kullanamamanın haricinde, geçmiş Windows sürümlerinde takılı kalmanın bir mantığı yok. 95 varken 8 de ne oluyor, hatta DOS var mis gibi. ''Duman varken bilgisayar bile gereksiz'' demeye kadar gider bu iş.

Ben bilgisayarı Dual Boot olarak kullanıyorum. Linux + Windows şeklinde genelde oyun için Windows'a geçiyorum dolayısıyla güvenlik benim için pek de önemli değil.

Ben bilgisayarı Dual Boot olarak kullanıyorum. Linux + Windows şeklinde genelde oyun için Windows'a geçiyorum dolayısıyla güvenlik benim için pek de önemli değil.

Güvenlik sizin için önemli değil. Ayrıca arka planda çalışan gizli bir yazılım vs. olmadığını nereden biliyorsunuz?

2021 verileri Windows 10 kullanımının %80'lerde, Windows 8'in de %1 civarında olduğunu gösteriyor. En günceli her zaman iyidir. ''Memnun olan yok'' düşüncesi gerçeği yansıtmıyor.
Milletin windows 10 kullanmama sebebi RAM ve işlemci yetersizliği değil, kimsenin takmadığı gereksiz uygulamaları ve SSD almaya zorunlu bırakması. Bu gün en güncel linux bile Windows 8.1'den bilmem kaç kat daha stabil. Ayrıca güncel sistemi olmayan kimse windows 10 kullanıp kendine işkence etmez. Windows 8.1 kullanır, sıfır çökme, harika stabilite. Ama tabii ki güncel sistemi olup 8.1 kullanan kimse iyi bir verim alamaz çünkü güncel sistemlerin çoğu driver olarak windows 10'a daha uyumlu ve daha iyi oyun performansı veriyor.

@mertpivvo sistem derken komple bir şeyden bahsediyorum. SSD sistemden bağımsız bir şey değil. Son yıllarda çıkan uygulamalar, oyunlar, programların büyük bölümü belli işlem gücünün yanında yüksek okuma-yazma hızları da istiyor. Microsoft üzerinden profesyonel çalışacaksan, oyun oynayacaksan bundan bir kaçış yok. Kaçmaya çalışmanın alemi de yok. Hala eski versiyonları kullananlar genelin içinde çok küçük bir kısım, sistemi yeterli olduğu halde geçmişe takılanlar küçük kısmın içindeki çok daha küçük bir kısım. Her firma güncel çıkardığı ürünü satmaya çalışır, eskisiyle uğraşmak istemez. Birçok teknoloji firmasının aksine Microsoft epey uzun süreler destek sunuyor zaten. Güncel sistemi olan için Windows 10 dışında bir Microsoft versiyonu tartışıyor olmak bile gereksiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00