Windows 10 gerekli mi?

chills

Picopat
Yer
evdeym
Sizce Windows 10 gereklimi bildiğiniz gibi çok fazla RAM yiyor memnun olan yok hep hata alıyorlar. Çok yer kaplıyor gibi sebeplere hak verilmeli mi veya başka bir deyişle Windows 8.1 mi Windows 10 mu? (Her açıdan)

@Yahya Nuroğlu neden Win98 değil de 8.1?
Burada saçmalamışsın.
8.1'in gerekli olduğuna ne zaman karar verdin?
Çünkü kendim de kurdum çevremdekilere de kurdurdum ve sistemlerinin Windows 10'a oranla çok daha hızlı çalıştığını söylediler. Öte yandan Sosyal'de de okuyorum ve cevaplar pek değişmemiş.
2027 civarlarında Win10'da ''gerekli'' olur mu?
2027 civarında ne olacağını kimse bilemez. Zaten Windows 10 o zamanki desteği kesilmeyen tek Windows işletim sistemi olur büyük ihtimal.
Bir şey söylüyorsunuz ama nedenine dair hiçbir açıklama yok.
Eğer mesajımı dikkatli okusaydın nedenini görürdün. Mesajımın sonunda nedeni yazıyor. Windows 10'dan daha başarılı bir işletim sistemi olduğunu belirtmişim. Bir yerde Windows 10'dan daha iyi bir işletim sistemi olduğunu söyleyen olunca sen ve senin gibiler balıklama çakılıyor. Sistemine bakıyorum gayet güçlü bir sistemin var. Eski sistemlerde Windows 10 yavaş çalışıyor. Herkesin sistem toplayacak kadar parası yok. Önce bunu idrak et. Bu dünyada bir tek sen yoksun.

İroniyi saçmalama olarak görmek kimileri için anlaşılabilir bir gerçek. ''Daha başarılı'' demek bir açıklama değil, neden daha başarılı olduğunu açıklamak gerekiyor. Niteleme, açıklama değildir. Eski sistemler için Windows 10'un zorlayıcı olması, onun kötü olduğunu göstermez. Burada söylenmesi gereken şey; ''Windows 10 için yetersiz olan sistemlerde 8.1 hala kullanılabilir bir Windows versiyonudur.'' Bu bir açıklama olabilir, çünkü neden belirtir.

Bilgisayarlar için yazılım üreten firmalar, yaygın kullanılan ve güncel teknolojileri destekleyen Windows platformu için üretim yapar. Bir versiyonu sevip sevmemenin ötesinde gerekliliğine bakmak lazım.

''Daha başarılı'' demek bir açıklama değil, neden daha başarılı olduğunu açıklamak gerekiyor.
Bu konuda haklısınız. Tamam sayısal verilere de bakalım. Öncelikle bu verilerin hepsini kendi sistemim üzerinden vereceğim bunu belirteyim. Önceleri sistemde Windows 10 kuruluyken sistemde SSD olmasına rağmen sistem 30-35 saniyede açılıyordu. Windows 8.1 kurunca bu süre 7-8 saniyelere kadar indi. Uygulamalar daha çabuk açılmaya başladı. Normal şartlarda bizim işletim sistemini kontrol etmemiz gerekir ama Windows 10'da bu durum tam tersine dönüşmüş durumda. Biz işletim sistemini açıp işimizi hallediyoruz o kadar. Eskiden erişebildiğimiz çoğu ayara şu anda erişemiyoruz. Windows 10'da her şeyi Ayarlar uygulamasına taşımaya başladılar ve bu da hoşuma gitmiyor. Böyle daha bir sürü şey sayabilirim.

@Yahya Nuroğlu sistemine göre uygunluk önemli rol oynuyor burada. Önceden de belirtmiştik zaten. Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra yeterli sistemler için Windows 10 da son derece hızlı çalışıyor. Onun dışında bizim gibi teknolojiye meraklı kimseler için sistemi kurcalamak, kontrolün kendinde olduğunu hissetmek önemli tabii. Diğer taraftan birçok günlük kullanıcı her şeyin önüne otomatik şekilde gelmesini, uğraşmamayı tercih ediyor. Güncel iş programları Windows 10 eski sürümler ile bile çalışmıyor, yeni oyun teknolojileri güncel Windows 10 sürümlerini zorunlu kılıyor. Kısacası tüketmen gereken ürünlere göre sistem sana yeniyi zorluyor. Mesajında belirttiğin gibi imkanlar önemli. Herkes en iyi işlemciler, RTX ekran kartları kullanıyor olsa bu bir tartışma konusu bile olmayacak.

Peki bu %63 ile GTA 5 açıcak mı onu söyler misin 4 5 GB RAM kullanan bir oyunda
Gta 5 gir %63 Ram kullanıyormuymuş kullanmıyormuymuş öğren önce. Boşta yken Rami boş duracağına kullanayım bilgisayarı hızlandırayım diyor win10 ve gayet güzelde yapıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı