Windows 10 Güncelleme Sonrası FPS Düşmesi

Makaleler
3
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben şu an güncel olarak Windows 10 sürüm 1803'ü kullanmaktayım. 3-4 aydır güncelleme yapmıyordum fakat dün önemli güncelleştirmeleriniz var diye bir sekme çıktı. Ben de boyutu 300-400 MB arasında olan güncellemeyi indirdim ve yükledim. Bugün PC'yi açtım ve normalde CSGO'da 150-200FPS alırken güncellemeden sonra 80-100 arası vermeye başladı. Bugün de 2.55 GB boyutunda "Windows 10, sürüm 1809 özellik güncelleştirmesi amd64 2019-03" adlı bir güncelleme geldi. Fakat işlemcim Intel, bu AMD64 neyi kastetmektedir? Ve 1809'a geçmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:

Intel i7-7700HQ | NVIDIA GTX 1050 4GB | 16GB DDR4 2400MHz | 1TB HDD 7200RPM | Windows 10 Home 64 Bit

AMD64 bir işlemci komut setidir, günümüzdeki 64 bit uygulamaların kullanılmasını sağlar.

En başta hem AMD hem de Intel kendilerine ait 64 bit komut setlerini ürettiler. Fakat Intelinki başarısız oldu, bu yüzden Intel, AMD'den bu komut setinin lisansını alarak kendi işlemcilerine uyarladı. Günümüzdeki tüm modern Intel ve AMD işlemciler AMD64 komut setini desteklemekte.

Hâliyle asıl sahibi ve üreticisi AMD olduğu için kanunen adı AMD64 olarak kalmış oldu.

AMD64 bir işlemci komut setidir, günümüzdeki 64 bit uygulamaların kullanılmasını sağlar.

En başta hem AMD hem de Intel kendilerine ait 64 bit komut setlerini ürettiler. Fakat Intelinki başarısız oldu, bu yüzden Intel, AMD'den bu komut setinin lisansını alarak kendi işlemcilerine uyarladı. Günümüzdeki tüm modern Intel ve AMD işlemciler AMD64 komut setini desteklemekte.

Hâliyle asıl sahibi ve üreticisi AMD olduğu için kanunen adı AMD64 olarak kalmış oldu.
Şimdi anladım, teşekkürler. Şuan hizmetleri biraz karıştırdığımda OyunDVR ve Yayıncılık adlı bir şey gördüm. XBOX uygulamasını Powershell'den tamamen kaldırmama rağmen burada var. Başlatma seçeneklerinden devre dışı da bırakamıyorum. Ve sizce 1809'a geçmeli miyim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10,5 KB · Görüntüleme: 130
Normal Windows ayarlarından kapatmanız bile yeterli, Windows'ta çalışan hizmetlerin çoğunun performansa etkisi olmaz, bazı Windows özelliği hizmetlerini kalıcı olarak silmek de mümkün değil.

Windows 10 değişik bir durumda. Ben şimdi size 1809'a geçin derim ama orada da FPS düşmesi yaşarsınız, suçlu ben olmayayım. :) Ben birçok arkadaşın oyunda gördüğü değişik FPS değerlerini drop olarak değerlendirdiklerini ve işi dramatize ettiklerini düşünüyorum.

Ben de çıktığı günden beri W10 kullanıyorum ve sık sık CSGO oynuyorum. Şu ana kadar büyük güncellemeler dahil, CS'nin kendi güncellemeleri haricinde FPS'mi etkileyen bir durum olmadı. Dust'de her zaman en baştaki spawn noktasında 300-350 FPS aldım ve bu hiçbir zaman değişmedi, değişseydi gözüme çarpardı. Ama karşıma adam çıktığında bu FPS her zaman 200-250lere düşerdi, bu gayet doğal. Bu da her zaman bu seviyelerde kaldı.

Yani anlamlandıramıyorum. Birçok sorun yaşayan kişi var, bir o kadar kişi de sorun yaşamıyor. Şans mı desem yoksa sorun yaşadığını sananlar bir tür plasebo içerisindeler mi desem bilemedim.

Geçen başka bir konuda da vardı, arkadaş aynı işlemci ve eski ekran kartıyla sıkıntısız oyununu oynadığını söylerken, daha iyi bir ekran kartı takınca performansı kötüleşmiş, bunu da ekran kartı işlemci darboğazına yoruyordu. Halbuki bu da aynı şekilde bir tür plasebo etkisi olmalı çünkü ekran kartının darboğaza girmesi sadece boşta performansı kalması demek, bunun da performansa FPS düşmesi, drop olarak etkisi olmaması gerekir.

Ama nedense insanlar bu etkileri hissediyor ya da bunlara bağlıyor, o yüzden net bir şey diyemem.

Bu tarz büyük güncellemeri update ile değilde temiz kurulum ile geçise daha iyi olur.
Sosyal'de konulara baktım ama tam cevabı bulamadım size sorayım. Benim dizüstü orijinal Windows yüklü, ben temiz kurulumu Windows'un sitesinden 1803 sürümünü indireceğim. Ama sıkıntım internetim aşırı yavaş olduğu için BF1 gibi oyunları indirmem çok uzun süre alıyor. Acaba şuanki diski D'ye bölüp oyun dosyalarını bir şekilde koruyabilir miyim? Ve bilgisayarın donanımında herhangi bir sorun olup olmadığını bir test programı aracılığıyla anlayabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Örnek olarak Steam kullanıyorsan harici bir HDD'ye yedek alabilirsin. Normal PC'deki HDD'ye yedek alırsan temiz kurulum yapmış olamazsın. En güncel Windows sürümünü indir ve temiz kurulum yap. Sorun devam ederse daha detaylı inceleriz.

Örnek olarak Steam kullanıyorsan harici bir HDD'ye yedek alabilirsin. Normal PC'deki HDD'ye yedek alırsan temiz kurulum yapmış olamazsın. En güncel Windows sürümünü indir ve temiz kurulum yap. Sorun devam ederse daha detaylı inceleriz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama sorunu garip bir şekilde çözdüm. Nvidia denetim masasında maksimum güç modunda idi ekran kartı. Ben de her şeyi varsayılana ayarladım sonrasında güç modunu uyarlamalıya aldım ve çözüldü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı