Çözüldü Windows 10 güncellemesinden sonra CPU boşta 70 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Passenger

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yeni bir sistem kurdum ve 2-3 aydır kullandım, bu süre içinde bana hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Ta ki; Win 10 güncellemesi alana kadar, sistem masasüstünde bile anlık 65-70 dereceye çıkıp aynı şekilde 46 dereceye kadar düşüyor, bunu yaparken de CPU fan sesi çok rahatsız ediyor. Bazen oyunlarda da kasma ve takılma yaşıyorum. Öncesinde böyle bir sorunum olmamıştı. Sıcaklık 65-70 dereceye çıkıyor ama işlemcim en fazla %6'sını kullanıyor. En son güncellemeden sonra sistemi yeniden başlatırken kapanışta CPU fanı deli gibi dönmeye başladı. Sonrası yukarıda anlattığım gibi zaten. Sorun Win 10 kaynaklı gibi görünüyor. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Merhaba,

Yeni bir sistem kurdum ve 2-3 aydır kullandım, bu süre içinde bana hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Ta ki; Win 10 güncellemesi alana kadar, sistem masasüstünde bile anlık 65-70 dereceye çıkıp aynı şekilde 46 dereceye kadar düşüyor, bunu yaparken de CPU fan sesi çok rahatsız ediyor. Bazen oyunlarda da kasma ve takılma yaşıyorum. Öncesinde böyle bir sorunum olmamıştı. Sıcaklık 65-70 dereceye çıkıyor ama işlemcim en fazla %6'sını kullanıyor. En son güncellemeden sonra sistemi yeniden başlatırken kapanışta CPU fanı deli gibi dönmeye başladı. Sonrası yukarıda anlattığım gibi zaten. Sorun Win 10 kaynaklı gibi görünüyor. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Sorunumu çözdüm. Sorun BIOS üzerinde işlemcimin Turbo Boost özelliğinin açık olmasıymış.
İşlemci fanım (termaltake ux 100) CPU'yu soğutmak için kendini parçalıyordu. Şimdi varsayılan değerlerde 3600 MHz hızında çalışıyor ve sesden kurtuldum. Artık ileride OC yapar isem daha iyi bir soğutucu almam gerekecek.

Son düzenleme:
Benim de laptopta başıma geliyordu güç planından maksimum işlemci %99'a çekince Intel Turbo Boost otomatik kapanıyor açmam gerektiğinde hemen oradan değişebiliyorum aklında bulunsun BIOS'tan açıp kapatmaktan daha kolay oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı