Rehber Windows 10 hızlandırma + %100 disk sorunu düzeltme + açılış hızlandırma #2

İnternette gördüğünüz ancak ne işe yaradığını bilmediğiniz ayarları kapattırarak rehber oluşturmaya çalışmayın lütfen. Yaptığınız işlemlerin açıklamalarını yazın. Defender'ı kapatmanız hiç de iyi bir şey değil. İlk konunuzdaki kafanıza göre hizmet durdurmaya çalışmanız da buna dahil.

Aslında bunları yazıp, anlamlarını öğrenmek için bir konu açabilirdiniz. Ancak [REHBER] başlığında konu açmayı tercih etmişsiniz. Kullanıcılar araştırmadan söylediklerinizi uyguladığında siz uğraşmayacaksınız ne de olsa.

Rehber için teşekkür ederim demek isterdim fakat bunun yerine size durun diyeceğim. Sayenizde günümden 4-5 saat gitti. Hizmetleri devre dışı bırakmak sebep oldu buna. Umarım dersinizi almışsınızdır. Şanslıyım ki önemli bir dosya kaybetmedim. Yoksa 1200 GB indirecektim geriye. Bugün bana iyi iş çıkarttınız cidden. Araştırmadan uygulamak da benim de hata payım var tabii. Bunu kabul ediyor ve size de ayarları devre dışı bırakma gibi sistemsel ayarlarda, araştırma yapmadan uygulamamanızı öneririm.

Geçmiş olsun usta.

Bruh moment öyle bir andır ki. Windows 10 hızlandırma ayarlarını Windows 8.1'de gösterirsin. :D.

SDN forumdan ban yedikten sonra sizi görmek güzel :)

Rehber için teşekkür ederim demek isterdim fakat bunun yerine size durun diyeceğim. Sayenizde günümden 4-5 saat gitti. Hizmetleri devre dışı bırakmak sebep oldu buna. Umarım dersinizi almışsınızdır. Şanslıyım ki önemli bir dosya kaybetmedim. Yoksa 1200 GB indirecektim geriye. Bugün bana iyi iş çıkarttınız cidden. Araştırmadan uygulamak da benim de hata payım var tabii. Bunu kabul ediyor ve size de ayarları devre dışı bırakma gibi sistemsel ayarlarda, araştırma yapmadan uygulamamanızı öneririm.

Aynı ayarları bende kullanıyorum, sıkıntı çıkarmadı. Kişisel bilgisayarınızın sorunlarını ben üstlenmiyorum.

Defender'ı kapatmasak iyiydi ama...

Anti malware service executable diye geçiyor görev yöneticisinde ve çok RAM harcıyor.

Rehber gayet yararlı ama birkaç kusuru var ayrıntılı açıklama yapsanız bazı arkadaşları susturmanızada yarar saglar Windows Defender kesinlikle kapatılması gereken aşırı RAM yiyen bir antivürüs hangi hizmetleri kapatıcagınız ve o hizmetlerin neler yaptıgınıda açıklarsanız daha yararlı olur bunları tek tek yazmak yerine belirli küçük ama etkili programlar önerebilirsiniz
Bu rehberde ki tek büyük hata bana göre MSConfig hizmetlerin hepsini devre dışı bırakmaktır o hizmetler Steam ya da başka uygulamaların çalışması için gereken hizmetlerdir yine de emege saygıdan kaynaklı elinize saglık diyorum.

Kişisel bilgisayarınızın sorunlarını ben üstlenmiyorum.
Adamın zaten verileri gidiyormuş morali bozuk. Bir de böyle demişsin. Kardeşim o zaman madem rehber hazırlıyorsun, her maddeye bunu yaparsanız şöyle yan etkileri olabilir diye ekle. Sen yazmazsan adam hiçbir şey olmayacağını düşünerek yapar yani. Ya rehber adı altında sunmayacaksın ya da yan etkilerini belirteceksin ki insanlar kötü etkilenmesin.

#2 gelecek demiştim hala #1 hızlandırma FPS arttırma rehberime bakmadıysan buradan bakabilirsin !:)

Windows 10 ayarlarını değiştirelim :
  • ayarlara girelim ve güncelleştirme ve güvenlik seçeneğine basalım.
    Windows Update\Gelişmiş seçenekler\Güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç kısmına gelin ve karşınızdaki seçenek "açık" olarak ayarlı ise "kapalı" olarak seçelim.

Eki Görüntüle 762165
  • ayarlara girelim ve gizlilik seçeneğine basalım.
  • geri bildirim ve tanımlamalar kısmına gelip aşağıya inelim.
  • cihaz verilerini Microsoft'a gönderin kısmını temel olarak işaretleyelim

Eki Görüntüle 762168

diskimizi en iyi duruma getirelim

• Windows+r tuşlarıyla çalıştırı açalım ve karşımızdaki sekmeye dfrgui yazalım.
  • enterledikten sonra karşımıza gelecek sekmeden kullandığınız yerel diskinizi seçin.
  • en iyi duruma getir butonuna tıklayın (20-30 dakika sürebilir).

Eki Görüntüle 762173

Defender'i kapatalım
  • Buradan Defender Control v1.6 yükleyelim
  • programı açalım ve Defender'i devre dışı bırakalım.

Eki Görüntüle 762175

bilgisayarımızı yapılandırarak hızlı açılmasını ve hızlanmasını sağlayalım

• Windows+r tuşlarına basalım ve MSConfig yazalım.
  • enterledikten sonra üstteki sekmelerden önyüklemeye gelelim.
  • zaman aşımı yazan kutuktaki 30 sayısını 5 yapalım.
  • gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısını aktif edelim ve en yüksek işlemciyi seçelim.
  • üstteki sekmelerden hizmetlere gelip tüm Microsoft hizmetlerini gizleye basalım.
  • tümünü devre dışı bıraka basalım.
  • uygulayıp çıkalım.

Eki Görüntüle 762189

görev yöneticisinden başlangıç hızlandırmak

• görev yöneticisine girip başlangıç kısmına gelelim.
  • buradaki uygulamaların hepsini devre dışı bırakalım.

Eki Görüntüle 762197

sorularınız veya merak ettiğiniz bir şey olursa buradan sorunuz :)

Hocam bunları yapmak yerine paranız varsa SSD almanız bence daha mantıklı. Eğer yanlışım varsa düzeltin.

Açıklamasını yapıyorum:
-Harici bir antivirüs kullanıyorsanız kesinlikle Defender'i kapatın fazla RAM tüketiyor.
-MSConfig Steam, Discord gibi uygulamaları durdurun bu bilgisayarınızda verim almanızı sağlar.
Başlangıçta açılan her programı devre dışı bırakarak bilgisayar hızlandırmayı babaannem de yapar.

Babaannenin ne gibi başarıları olduğu beni ilgilendirmiyor eğer bu kadar biliyorsa onu da forumda görmek isterim.

Babaannenin ne gibi başarıları olduğu beni ilgilendirmiyor eğer bu kadar biliyorsa onu da forumda görmek isterim.
Bu bilgi seviyesiyle görecek gibi de duruyorsun. Google arama sonuçlarındaki birbirinin kopyası 500 sistem hızlandırma rehberlerinden farklı olarak verdiğin yönergeler çok büyük ihtimalle bunu uygulayanların sisteminde sorun çıkartacak türden.

Screenshot_7.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00