Windows 10 hızlandırma önerileri

MesutYilmaz

Decapat
Katılım
25 Ekim 2020
Mesajlar
149
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar sizden Windows 10 hızlandırma ne gibi şeyler yapabiliriz ya da bildiğiniz bir video varsa atabilirsiniz iyi akşamlar.
 
Çekirdek kısmının tikleri kapalı haliyle maksimum çekirdek seçili hali arasında fark yok. Sisteminiz güncel sayılabilecek bir sistemse zaten hiçbir işleme gerek yok. İlla yapmak isterseniz ayarlardan arkaplan uygulamalarını kapatarak bayağı bir yer açabilirsiniz.


Bu makaledeki registry ayarları hayli işe yarıyor. Sistemi hızlandırmak olarak değil, tepkiselliğini arttırıyor. bir şeyin üstüne imleci götürdüğünüzde anında bilgi pencereleri geliyor vs.

İsminden bile hayır gelmeyecek olan RAM boşaltma uygulamalarını kullanmamanızı öneririm.
 
Arkadaşımın da dediği gibi bu rehber çok fazla yardımcı olacaktır sana.
Bilgisayarın da CCleaner'dan başka program kullanmanı önermiyorum bu rehberi uyguladıktan sonra bilgisayarımda hem performans artışı yaşadım hem de oyunlar da daha yüksek FPS artışı gördüm. Bilgisayarında gereksiz olan kullanmadığın her şeyi silmeni öneriyorum. Başlangıçta açılmasını istemediğin uygulamaları devre dışı bırakmalısın ve hizmetler de Windows hizmetleri dışında ve önemli olmayan hizmetleri kapatmalısın donanımsal olarak ise SSD kullanabilirsin ve tabii ki sistemini upgrade edebilirsin. Sistemin elveriyor ise overclock işlemi yapabilirsin ve BIOS ayarlarından ufak değişiklikler ile sistemini hızlandırabilirsin. Technopat YouTube kanalında ve birçok kanal da bunlar mevcut biraz kurcalarsan gayet elverişli bir sistemin olur.
 

Geri
Yukarı