Tüm benchmark test programlarında mavi ekran alıyorum, bazen oyunlar otomatik olarak kapanıyor, bazen de oyun içinde mavi ekran alıyorum. Temiz kurulum yaptım, Windows 10 1909 kurmama rağmen sorunlar devam ediyor. Tam 1 sene oldu sürekli aynı olaylar. Umarım bu dump dosyaları bozuk donanımı söyler. Özellikle oyun içi bildirimlerde kasmalar oluyor. Örneğin PUBG'de oyunun başlamasına 1 dakika kaldı yazısı gelince anlık gidiyor, geliyor. 0.5 salise sürüyor. CS:GO'da hızlı dönüşlerde ve zıplamalarda titreme oluyor, bazen anlık donuyor. Oyun içinde arka planda Chrome'da playlistte şarkı değişince de aynı olaylar oluyor. Ya işlemcim öldü ya da başka bir şey var, çözemiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Denediklerim: Tüm Windows versiyonları, tüm driverlar güncel, tüm eski driverlarla da test edildi, profesyonel oyunculardan tut herkese PC'nin ayarlarını yaptırdım fakat düzelme yok. Şu sorunu halleden benden ne dilerse dilesin artık.
MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC gaming motherboard supports 8th Gen Intel® Core processors for LGA 1151 socket, DDR4 4000+(OC) MHz memory, and MYSTIC LIGHT can control 16.8 million colors / 17 effects controlled in one click
The Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) Driver (16.8.3.1003) supports the configuration and enabling of system acceleration with Intel® Optane™ Memory and maintenance of RAID 0/1/5/10.
Hemen hemen aynı sorunu bende yaşıyordum ve ne yapsamda çözemedim. En son ram bellekleri tek tek denedim ve birini taktığımda sürekli mavi ekran aldım. Şuan diğer ram belleği tek kullanıyorum ve 3 gündür hiç mavi ekran almadım.
Sana önerim Memtest86 kullanıp ramleri kontrol etmen.