Rehber Windows 10 istenilen güncellemeyi seçme, yükleme ve devre dışı bırakma

Merhabalar, daha önceki Windows 7 ve 8.1 için güncellemeleri kapatıp engelleyebiliyorduk. Windows 10`da ise bu durum böyle değil. Windows Update'e hangi güncelleme gelirse gelsin bize sormadan direkt indiriyor ve yüklüyor. Sizlere bunu Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ile nasıl yapılabileceğini anlatmaya çalışacağım.

Bölüm 1-) Windows + R yapın Çalıştır'ı açın ve gpedit.msc yazıp Tamam'a tıklayın karşınıza Yerel Grup İlkesi Düzenleyici programı açılacak.

Rehber 1.png


Şimdi ise adımları izleyin. Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Bileşenleri/Windows Update yolunu izleyin, Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır'ı açın. Buradaki ayarı Etkin olarak ayarlayın.

Otomatik güncelleştirmeyi Yapılandır kısmını da 2 - Karşıdan yükleme ve kurma için uyar olarak ayarlayın bu ayar bilgisayara güncelleme geldiğinde sizi bilgilendirecek ve güncellemelerin otomatik olarak indirilip yüklenmesini durduracak.

Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır sayfasındaki ayarı Devre dışı bırakıldı olarak ayarlarsanız güncelleştirme bildirimi gelmez.

Rehber 2.png


2 - Karşıdan yükleme ve kurma için uyar yazısı 2- İndirme ve otomatik yükleme için uyar şeklinde değiştirilmiştir.

Rehber 3.png


Bölüm 2-) Şimdi ikinci bölüme geçiyoruz yani gelen güncellemelerin hangisinin yüklenip hangisinin yüklenmemesi konusuna.

Buradan indireceğiniz Show or Hide Updates programı ile bu işlemi yapacağız.

Windows Update'den bilgisayarınıza güncelleme bildirimi geldiğinde (veya hiç bir bildirim gelmeden de olur) bu programı çalıştırın ve hangi güncellemelerin geldiğini görün daha sonra içlerinden indirip kurmak istemediklerinizi seçin ve ileri butonu tıklayıp gizleyin.

Rehber 4.png


Rehber 5.png


Rehber 6.png


Burada AverMedia için olanı seçtim. Siz ise farklı bir seçenek işaretleyebilirsiniz.
 
Hocam elinize sağlık. Belirtmek isterim ki; Home sürümünde gpedit.msc yok. Pro sürümde var. Dip not olarak eklemek istedim.
Evet hocam. Home sürümünde bazı özellikler yok.
 

Geri
Yukarı