Windows 10 Key ile temiz kurulum

LazDrovya

Megapat
Merhabalar..
Bilgisayarım orjinal Windows 8.1 ile geldi ve bende windows 10 a yükselttim. Ancak bazı teknik sorunlar oldu. Ethernet kablosunu bazen görüp görmemesi, ping sorunu, mavi ekran vb. Herkes temiz kurulum yapmamı önerdi. Bilgisayarım/özellikler de bulunan bir key kodum var. Temiz kurulum için adım adım ne yapacağıma dair bir konu var mı? (Key kullanarak orjinal bir şekilde)

Windows 10
1:buradan aracı şimdi indir diyin.
2:Araç inince çalıştırın ve adımları takip edin.
3:İlk soruda mevcut pc mi yoksa başka pc mi diye sorucak. Bu pc için diyip ilerleyin.
4: Daha sonra flash bellek mi yoksa iso dosyası olarak mı diye sorucak.
5:Varsa bir adet flash belleği takıp ileri diyin.
6:Ardından windows 10 flash belleğe aktarılacak.
7: Daha sonra bu video da ki gibi windows 10 kurulumunuzu yapın.
Not: Ürün anahtarını kurulum başlamadan istemektedir.
Video from technopat:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar..
Bilgisayarım orjinal Windows 8.1 ile geldi ve bende windows 10 a yükselttim. Ancak bazı teknik sorunlar oldu. Ethernet kablosunu bazen görüp görmemesi, ping sorunu, mavi ekran vb. Herkes temiz kurulum yapmamı önerdi. Bilgisayarım/özellikler de bulunan bir key kodum var. Temiz kurulum için adım adım ne yapacağıma dair bir konu var mı? (Key kullanarak orjinal bir şekilde)
Hocam öncelikle sırası ile bu makalelere göz atın. Her şey burada mevcut.
Fakat sizin Bilgisayarım -> Özellikler kısmında gördüğünüz kısım Windows Key'i değil. Windows'un key'ini özel programlar ile öğrenebilirsiniz.
Hatta sıfırdan kurulum yapmadan önce nolur nolmaz diye onu da bir yere not edin. Windows 8.1 key'i ise bilgisayarın altında falan yazar.
Siz kurulum yaparken Windows key'ini girmeyin. Bu adımı atla, Koda sahip değilim gibi seçenekleri seçerek ilerleyin. Büyük bi ihtimalle kurulumu yaptıktan sonra bilgisayarınız internete bağlandığında otomatik olarak aktifleştirilecek.
Windows 10 İndirme Rehberi - Technopat
UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

İlgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Ancak windows key bilgisayarın hiçbir yerinde yazmıyor. Bilgisayar Amerika'dan geldi. Altında sadece windows 8 etiketi mevcut. Bu kurulumları sırasıyla gerçekleştirdiğimde internet bağlantısı sağlandığı anda otomatik olarak windows 10 'un etkinleşeceğinden eminiz değil mi ?

İlgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Ancak windows key bilgisayarın hiçbir yerinde yazmıyor. Bilgisayar Amerika'dan geldi. Altında sadece windows 8 etiketi mevcut. Bu kurulumları sırasıyla gerçekleştirdiğimde internet bağlantısı sağlandığı anda otomatik olarak windows 10 'un etkinleşeceğinden eminiz değil mi ?
Kendi bilgisayarımda şu anda öyle. Temiz kurulum sonrası otomatik etkinleşiyor fakat siz yükseltme yapmışsınız.
Bir ihtimal etkinleşmeyebilir. Siz Key öğrenme programları ile bir yere not edin. N'olur n'olmaz.

Pekala teşekkür ederim.
Bir soru daha yöneltmek isterim. Eğer Harddsik imi değiştirip SSD takarsam da aynı etkinleştirme olacak mıdır ? Sorun yaşar mıyım ?

Pekala teşekkür ederim.
Bir soru daha yöneltmek isterim. Eğer Harddsik imi değiştirip SSD takarsam da aynı etkinleştirme olacak mıdır ? Sorun yaşar mıyım ?
Hayır yaşamazsınız. Bildiğim kadarıyla o key BIOS'a işleniyor. Bilgisayarınızdan parça değişimi yapılmadığı sürece sorun çıkmıyor.
Parça değişimi yapılsa bile Microsoft'u arayarak tekrar etkinleştirebiliyorsunuz.

Hard disk bu durumu etkileyen parçalardan biri değil sanırım. O zaman madem temiz bir kurulum yapılacak, ssd alıp yapılması daha mantıklı gibi.. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Hard disk bu durumu etkileyen parçalardan biri değil sanırım. O zaman madem temiz bir kurulum yapılacak, ssd alıp yapılması daha mantıklı gibi.. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Eğer bir SSD niyetiniz varsa SSD'yi alıp ona temiz kurulum yapmak biraz daha sağlıklı olacaktır.
Hemen ben de bu konu altında ilk yorumumu belirteyim. Temiz kurulum ile Windows 10 yükseltme yapmadan etkinleştirmek mümkün mü ?

Ben şu an ubuntu işletim sistemini kullanıyorum.

Tekrar temiz kurulum yaparak windows 10'a dönmek istiyorum.
Öncelikle kendi sorununuz için yeni bir konu açmak daha faydalı olacaktır.
Sorunuzu kısaca yanıtlamak gerekirse sorununuzu tam yazmamışsınız. Şu anda ubuntu kullandığınızı belirtmişsiniz. Ubuntudan önce Windows 7, 8 veya 8.1 varsa o key işlenmiştir cihaza. Öncelikle Windows'un önceden kullandığınız sürümünü yüklemeniz lazım bilgisayara. Ondan sonra Windows 10'a yükselterek devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı