Bilgisayarımı garanti sürecinde aldığım servise yolladım, elime ulaştı ve Windows 10 Key'imi etkinleştirmem gerekiyor. Bende olan CD kutusundaki Key'i giriyorum ancak geçersiz diyor, yeni de almıştım. Neden kabul etmiyor olabilir?
Kardeşim benim PC'de bitmişti lisansı hatta Windows'un özelliklerini kullanamadım sadece geçip oyun falan oynuyordum Windows'la ilgilli bir şey yapamıyordum olabiilir yani.
Firmalar için Microsoft'tan alınan Key'lerden biri ise sayı limiti dolduğunda artık kullanılmaz oluyor. CMD de slmgr /dli komutunu yazın ve lisansın türünü öğrenin. Retail'ya da OEM ise sorun yok volume Key ise evet bahsettiğim budur.
Bilgisayarımı garanti sürecinde aldığım servise yolladım, elime ulaştı ve Windows 10 Key'imi etkinleştirmem gerekiyor. Bende olan CD kutusundaki Key'i giriyorum ancak geçersiz diyor, yeni de almıştım. Neden kabul etmiyor olabilir?
Orijinal lisansların süresi yok. Kalıcı etkinleştirildiğine dair yazı alırsınız. Korsan etkinleştirme olan kaçak Windows'lar süre veriyor. CMD'ye "slmgr /xpr" yazıp kontrol edebilirsiniz.
MAK lisanslar ise belli bir etkinleştirme sayısından sonra iptal edilebiliyor. Lisans türünü CMD'ye "slmgr /dli" yazıp kontrol edebilirsiniz.
@Qalchier o CD kutusu üzerindeki lisansı önceden başka bir cihaza girmiş miydiniz peki?