Windows 10 kurarken seçilen disk GPT formatında hatası

btn2025

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
İkinci bir Windows 7'nin yanına Windows 10 işletim sistemi kurmaya çalışıyorum. Format USB'sini UEFI desteği olmadığı için (ilk başta GBT formatında yazdırdım, hata verdi.) MBR düzeninde yazdırdım. Ancak kurulum sırasında klasikleşmiş 'seçilen disk GPT formatında' hatasını aldım. Disklerimi sıfırlamak istemiyorum, bu yüzden klasik diskpart yöntemlerini kullanamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakartım MSI-7760.
Windows 7'nin kurulu olduğu SSD'den Windows 10 için 140 GB bir alan ayırdım.

İlk sisteminiz hangi bölümleme tablosunu kullanıyor? Öncelikle onu net olarak öğrenelim.
C sürücünüzün "Özellikler" bölümüne gelin.
"Donanım" sekmesine gelin.
Diskinizi seçip "Özellikler" deyin.
Disk özelliklerine geçtikten sonra "Birimler" kısmına gelin.
Sol altta "Doldur" seçeneğine tıklayın.
İzin isterse onaylayın, izin istemeden aynı pencereyi yenilerse tekrar "Birimler" kısmına gelip "Doldur" deyin.
Şu pencere çıkacak.
1601854315068.png

İso dosyamı windows'un kendi aracından indirdim. Sizce farklı biryeden indirip yeniden mi denemeliyim ? Bu arada evet rufus programını kullanıyorum

Rufus ile yaparken dediğim şekilde dene. Önce ISO dosyanı seç sonra GPT ayarını yap. Sorun yaşamaman gerekiyor. Bunun dışında şunu da ekleyeyim. Kurulum yapacağın SSD dışında diskin varsa kasa içinden bağlantısını kes kurulum bittikten sonra takarsın geri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı