Çözüldü Windows 10 kurarken "Secure Boot" kapatılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
İlerleyen günlerde sistemi güncelleyeceğim için format diskini şimdiden hazırladım. Technopat'ta şöyle bir ibare var, aşağıya ekran görüntüsünü bırakıyorum. Bunu yapmaya gerek var mı? Az önce hazırladığım Flash ile format atma denemesi yaptım ve Windows kurulum ekranı geldi, yani her şey yolunda gidiyordu. Ben de iptal ettim ama yeni sistemde bu Secure Boot kapatma olayını yapmam gerekecek mi?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlerleyen günlerde sistemi güncelleyeceğim için format diskini şimdiden hazırladım. Technopat'ta şöyle bir ibare var, aşağıya ekran görüntüsünü bırakıyorum. Bunu yapmaya gerek var mı? Az önce hazırladığım Flash ile format atma denemesi yaptım ve Windows kurulum ekranı geldi, yani her şey yolunda gidiyordu. Ben de iptal ettim ama yeni sistemde bu Secure Boot kapatma olayını yapmam gerekecek mi?

Eki Görüntüle 809150
Yok, kapatmadan da kursanız bir hata çıkmaz.

Eki Görüntüle 809150

Çözüm

Hocam zaten Notebook'lar içinmiş sanırım...

"Secure boot, yeni nesil laptoplara Windows dışında işletim sistemi kurulmasını zorlaştırmak için getirilen sözde bir güvenlik teknolojisidir. Bu özellik açıldığında boot etmeye çalışan işletim sistemi dosyasında bir sertifika aranır. Sertifika yoksa hata alırsınız."

- Recep Bey'den alıntı.

Gerek yok yani sorun yoksa kısaca. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı