Windows 10 Kurulumda "Windows bu diske yüklenemez." Hatası

Makaleler
7
Daha fazla  
Windows 10'u indirip Rufus ile USB belleğime yazdım. Sonrasında bilgisayarı UEFI'li USB cihazımdan boot ettim. Kurulum aşamasını adım adım atlarken Windows'u yükle kısmında hiç bir sürücüye yükleyemedim. Hepsinde bu hatayı aldım:

368448

Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

Merhabalar,
Yüklemek istediğiniz DİSK 0 / DİSK 1 v.b. hangisine yüklemek istiyorsanız o diskin tamamını SİL diyerek silmelisiniz, bölümleri tekrar kendiniz ayarlamalısınız. Diskini daha önce LEGACY çalışmış anladığım kadarıyla.

Arkadaşında dediği gibi içinde önemli verileriniz yoksa tüm diski silip kurabilirsiniz. Veri kaybı olmadan da çevirebilirsiniz. Ben bu yöntemi bizzat kullandım işe yarıyor.

Bölüm değişikliği yapmanız lazım her şeyin silinmesi sorun değilse Windowsu yükle ekranında Shift + f10 yaparak CMDyi açın sırasıyla.

1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk 0 (0, 1, 2 sizin diskiniz hangisi ise onu seçin zaten list disk kısmında göreceksiniz )
  4. clean
  5. convert gpt
  6. exit
Bu şekilde yaparsanız bölümünüz gpt olacak ve hata vermyecektir.

Bölüm değişikliği yapmanız lazım her şeyin silinmesi sorun değilse Windowsu yükle ekranında Shift + f10 yaparak CMDyi açın sırasıyla.

1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk 0 (0, 1, 2 sizin diskiniz hangisi ise onu seçin zaten list disk kısmında göreceksiniz )
  4. clean
  5. convert gpt
  6. exit
Bu şekilde yaparsanız bölümünüz gpt olacak ve hata vermyecektir.
Yardımınız için çok teşekkürler. Sayenizde sorunumu çözdüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı