Çözüldü Windows 10 kurulumu çok yavaş ilerliyor ve 0x000021a hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ntceboo

Femtopat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
3
Çözümler
1
Sistemimde HDD kullanıyordum. Yeni bir tane Apacer marka SSD aldım. Kasama monte ettim. Daha sonra format atmak için Windows'un kendi sitesinden ISO dosyasını indirip, Rufus programıyla flash diskime yazdım. Format işlemine geçtim her şey sorunsuz ilerliyordu ancak format tamamlandıktan sonra mavi ekran hatası aldım. Hata kodu: 0x000021a. Daha sonra yazdığım flash diskte sorun olmuştur diye tekrar başka bilgisayardan flash disk oluşturdum. Bu sefer de kurulum yarıda kalıyordu. Aldığım hata: "Bozuk yükleme dosyası nedeniyle kur devam edemiyor." Bu hatayı format işleminin sonlarına doğru alıyordum. Flash diski Technopat'taki makaleye göre yazdım, onda sorun olmadığına eminim. Tekrar flash yazıp denedim HDD bağlantısını kesip ancak bu defa da format ekranı çok yavaş ilerliyor. Nedir bunun nedeni? Kutusundan yeni çıkardığım SSD sorunlu olabilir mi? CrystalDiskInfo programında baktığımda %100 iyi görünüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Son aşamada geldiğim nokta: "bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alıyordum diske "clean" yaptığımda sorunum çok yüksek ihtimalle SSD kaynaklı RAW formatında görünmeye başlamıştı zaten. SSD'ye servis yolu gözüktü.
Güncelleme:
Bugün servisin değişim kararı verdiği yeni SSD elime ulaştı ve sorunsuzca Windows kurabildim sorunun SSD kaynaklı olduğu kesinleşti.
Rufus programına gerek yok. Microsoft sitesi üzerinden Win10 indirmeye çalışırsanız size usb'ye veya dvd'ye yazdırmak için ek program önerecek. Onu yükleyin. Ondan sonra programda ilerleyin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Size ne diyorsa onu yapın. Taktığınız bellek veya dvd'de değerli bir veri olmadığına emin olduktan sonra formata izin verin. Kendi kendine dosyaları indirip yazacaktır.
 

Yöntem 1: Bozuk Sistem Dosyalarını Onar

Bozuk ve eksik dosyalar bulunursa bozuk dosyaları taramak için buraya tıklayarak Reimage Plus'ı indirin ve çalıştırın, onarın.

Yöntem 2: Windows El İle Başa Çıkma

Bu sorunu çözmek için Windows'u el ile önyüklemeniz gerekir. Windows'u güvenli modda önyükleme çoğu durumda daha fazla olmaz. Bu nedenle, Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri'nde imza imzası devre dışı seçeneğinin bulunması için zorunlu sürücüleri kullanarak önyüklemeniz gerekir. Bu seçeneğe erişmek için aşağıdaki adımları izleyin.

1. PC'yi Shift tuşunu basılı tutarak ve Yeniden Başlat'a tıklayarak yeniden başlatın . Windows'unuzdaki Yeniden Başlat seçeneğine erişemezseniz, Windows önyüklenebilir bir USB üzerinden önyükleme yapmanız gerekebilir.
2. Bir seçenek ekranına götürecektir. Öncelikli araçlara erişmek için Sorun giderme'yi seçin.
3. Bir sonraki ekrandan Gelişmiş seçeneğini seçin.
4. Bir sonraki ekranda çok sayıda seçenek göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Başlangıç Ayarları'na tıklamaktır.
5. Başlangıç ekranında, seçim yapabileceğiniz bir dizi seçenek olacaktır. Sürücü imzasını devre dışı bırak olarak etiketli F7 tuşuna basın.
PRO TIP: Sorun bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayar / dizüstü bilgisayar ile yapılmışsa, depoları tarayabilen ve bozuk ve eksik dosyaları değiştirebilen Reimage Plus Yazılımı'nı kullanmayı denemeniz gerekir. Bu, çoğu durumda, sorunun sistem bozulmasından kaynaklandığı yerlerde çalışır. Reimage Plus'ı tıklayarak buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Bilgisayarınız seçtiğiniz ve şimdi seçtiğiniz seçenekle yeniden başlayacaktır, bilgisayarınızı farklı seçenekler kullanarak ayarlayabilirsiniz.

Yöntem 3: SFC Taramasını Kullanarak Sorunu Düzeltin

Yukarıda belirtilen yöntem sorununuzu çözmezse, bu hatayı veren bozulmuş dosyalar ile ilgili sorunları gidermek için Sistem Dosyası Denetleyicisi Taraması'nı kullanabilirsiniz. PC'nizde tam bir SFC taraması yapmak için bu bağlantıyı takip edin.

Yöntem # 4: Bilgisayarın BIOS'unu sıfırlama

Bu sorundan etkilenen birçok kullanıcı bilgisayarlarının BIOS'unu sıfırlama konusunda başarı bildirdi. Bir bilgisayarın BIOS'u, anakartlar kolayca erişilebilir olmadığından dizüstü bilgisayarlarla çalışmadığı halde, CMOS pilini anakartından birkaç dakika çıkarılarak sıfırlanabilir. Bilgisayarınızın BIOS'unu sıfırlamak için yapmanız gerekenler:

  1. Bilgisayarı kapat.
  2. Bilgisayarın tüm elektrik kablolarını bilgisayardan çıkarın ve bilgisayarın elektriğe erişiminin tamamen kesildiğinden emin olun.
  3. Bilgisayarın kasasını açın.
  4. Bilgisayarın CMOS pilini bulun (bilgisayarın ana kartında bir yerde bulunur) ve kaldır
  5. Yaklaşık 1-2 dakika bekleyin.
  6. Yeterince bekledikten sonra pili değiştirin .
  7. Bilgisayarın kasasını tekrar bir araya getirin.
  8. Bilgisayarı başlatın ve Windows'a başarılı bir şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol edin
  9. Yöntem # 5: Bozuk kayıt defteri kovanı dosyalarını yedeklerle değiştirin.Bilgisayarınız bu sorundan etkilenebilir; çünkü Windows, temel kayıt defteri kovan dosyalarına önyükleme yapmaya çalıştığında (örneğin olması gerektiği gibi) erişmeye çalışır, ancak bozuk veya bozuk olduğundan erişememektedir. Durum böyle ise, bozuk olan tüm kayıt defteri kovanı dosyalarını yedekleriyle değiştirmek sorunu çözmelidir. Ancak, bilgisayarınız önyükleme yapamayacağı için, bozuk kayıt defterinin yerine Dosya Gezgini aracılığıyla dosya koyamazsınız - bunu Windows Kurtarma Ortamı'nda bir Komut İstemi kullanarak yapmanız gerekecektir.

    Bununla birlikte, Windows Kurtarma Ortamı'na girebilmek için, bilgisayarınızda yüklü olan Windows sürümüne benzer bir Windows yükleme USB'sine veya yükleme dosyalarını içeren bir diske ihtiyacınız olacaktır. Bu sorunu çözmek ve çözmek için bu yöntemi kullanmak için yapmanız gerekenler:
    1. Windows yükleme diskini veya USB'yi etkilenen bilgisayara yerleştirin ve yeniden başlatın
    2. Bilgisayar yeniden başlatmaya başladığında, BIOS ayarlarına girin ve bilgisayarın önyükleme sırasını, HDD / SSD yerine yükleme medyasından önyüklemek üzere yapılandırın. Bilgisayarın BIOS'una girme yönergeleri bir bilgisayardan diğerine değişecektir, ancak hemen hemen her zaman bilgisayar açıldığında gördüğünüz ilk ekranda bulunacaktır.
    3. Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'tan çıkın
    4. İstenirse, yükleme medyasından önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın.
    5. Dilinizi, saat dilimini ve klavye düzeni tercihlerinizi seçin ve ardından İleri'ye tıklayın.
    6. Merkezinde Şimdi yükle düğmesi bulunan bir pencereye ulaştığınızda, pencerenin sol alt köşesinde Bilgisayarı onarın ve tıklayın.
  10. Şimdi Başlangıç Seçenekleri ekranına gelmelisiniz. Bir kez burada olmanız gerektiğinde:
    1. Sorun giderme > Gelişmiş seçenekler üzerine tıklayın.
    2. Komut İstemi üzerine tıklayın ve bir Komut İstemi başlatılacak.
    3. Komut istemine c: yazın ve Enter tuşuna basın. Windows bilgisayarınızın C sürücüsü dışındaki bir HDD / SSD bölümünde kuruluysa, c, Windows'un yüklü olduğu HDD / SSD bölümlerine karşılık gelen sürücü harfiyle değiştirin.
    4. Komut İstemi'ne cd windows \ system32 \ config yazın ve Enter'a basın.
    5. Komut İstemi'ne dir ve Enter tuşuna basın. Komut İstemi şimdi dizinde bulunan tüm dosyaları ve klasörleri gösterecektir.
    6. Tek tek, her dosya için (klasör değil, sadece dosya) dizinde mevcut olan ren (Dosya Adı) (Dosya Adı) .old komutunu yazıp Enter tuşuna basın.
  11. Örneğin: Dizindeki SYSTEM dosyası için ren SYSTEM SYSTEM.old yazın ve dizindeki SECURITY dosyası için SECURITY SECURITY.old değerini değiştirin .
    1. Dizindeki her bir dosyayı yeniden adlandırdıktan sonra (her birinin yedeklerini oluşturarak), Komut İstemi'ne cd RegBack yazın ve Enter tuşuna basın.
    2. Komut İstemi'ne dir ve Enter tuşuna basın. Artık bu dizinde bulunan tüm dosya ve klasörleri göreceksiniz.
    3. Şimdi aşağıdaki komutları tek tek yazınız:
  12. kopya / Y YAZILIM
    kopya / Y SAM
    kopya / Y SİSTEMİ
    ve yeniden adlandırılan başka bir klasör, artık yeniden adlandırdığımız klasörler için kayıt defteri kovanlarını geri koymamız gerekiyor.

    Tamamlandığında, Komut İstemi'ni kapatın, EXIT yazarak Windows Kurtarma Ortamı'ndan çıkın ve ENTER tuşuna basın. Windows yükleme medyasını kaldırın ve bilgisayarı, 0xc000021a ekranında çalışmaya başlamadan başarıyla başlatıp açamayacağını görmek için bilgisayarı yeniden başlatın .

    PRO TIP: Sorun bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayar / dizüstü bilgisayar ile yapılmışsa, depoları tarayabilen ve bozuk ve eksik dosyaları değiştirebilen Reimage Plus Yazılımı'nı kullanmayı denemeniz gerekir. Bu, çoğu durumda, sorunun sistem bozulmasından kaynaklandığı yerlerde çalışır. Reimage Plus'ı tıklayarak buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
 
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Son aşamada geldiğim nokta: "bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alıyordum diske "clean" yaptığımda sorunum çok yüksek ihtimalle SSD kaynaklı RAW formatında görünmeye başlamıştı zaten. SSD'ye servis yolu gözüktü.
Güncelleme:
Bugün servisin değişim kararı verdiği yeni SSD elime ulaştı ve sorunsuzca Windows kurabildim sorunun SSD kaynaklı olduğu kesinleşti.
 
Son düzenleme:
Çözüm

Geri
Yukarı