Windows 10 kurulumunda hata

Flexery

Hectopat
FreeDOS bilgisayara Windows kuruyordum hata aldım flash bellekte Windows kurulu BIOS'ta SSD gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210208_115622.jpg
    IMG_20210208_115622.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 172
  • IMG_20210208_122302.jpg
    IMG_20210208_122302.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 177
  • IMG_20210208_124330.jpg
    IMG_20210208_124330.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 171
Windows'u flash belleğe direk kendi sitesinden indirdim böyle yeşil logolu bir program yazdırdım flasha ISO falan yapmadım o yüzden mi?
Tam olarak ne yaptığınızı anlayamasam da hta buradan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.
Lütfen Technopat UEFI Win10 Kurulum Rehberi'ndeki adımları takip edin. Eğer temassızlık veya usb'nizin bozuk olması vs. problemleriniz yoksa sorununuz çözülecektir.

Tam olarak ne yaptığınızı anlayamasam da hta buradan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.
Lütfen Technopat UEFI Win10 Kurulum Rehberi'ndeki adımları takip edin. Eğer temassızlık veya USB'nizin bozuk olması vs. problemleriniz yoksa sorununuz çözülecektir.

Media Creation Tool hocam onla yaptım flasha yazdırmayı şimdi ISO olarak deneyeceğim.

Media Creation Tool hocam onla yaptım flasha yazdırmayı şimdi ISO olarak deneyeceğim.
Az önce internette seninle aynı problemi windows 7 kurulumunda yaşayan birinin yazdığı bir mesajı okudum. Sorunu windows iso dosyasının güncelliğiymiş. Sen windows 10 kurduğun için böyle bir hata alacağını hiç düşünmüyorum. Tabii ki yanılabilirim ama direkt olarak kurulum usb'sinin hatalı olma ihtimali çok yüksek. Bu sebeple Media Creation Tool ile usb hazırlamak yerine Media Creation Tool ile Windows 10 .iso dosyasını indirmek bana çok daha mantıklı geliyor. Yüklemek istediğin bilgisayarın özelliklerine göre (UEFI destekliyor mu desteklemiyor mu gibi) kurulum usb'sine yazmada değişiklikler yapman gerekebilir. Eğer ISO dosyası da işi halletmezse sen attığım rehberdekini dene. Bende hiçbir problem olmadan başarılı oldu.

Az önce internette seninle aynı problemi Windows 7 kurulumunda yaşayan birinin yazdığı bir mesajı okudum. Sorunu Windows ISO dosyasının güncelliğiymiş. Sen Windows 10 kurduğun için böyle bir hata alacağını hiç düşünmüyorum. Tabii ki yanılabilirim ama direkt olarak kurulum USB'sinin hatalı olma ihtimali çok yüksek. Bu sebeple Media Creation Tool ile USB hazırlamak yerine Media Creation Tool ile Windows 10. ISO dosyasını indirmek bana çok daha mantıklı geliyor. Yüklemek istediğin bilgisayarın özelliklerine göre (UEFI destekliyor mu desteklemiyor mu gibi) kurulum USB'sine yazmada değişiklikler yapman gerekebilir. Eğer ISO dosyası da işi halletmezse sen attığım rehberdekini dene. Bende hiçbir problem olmadan başarılı oldu.

Hocam indiriyorum şu an UEFI olup olmadığını nasıl anlarım bir arkadaş şöyle dedi.
Baştan dene.
Önce Rufus programını kur Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonrasında programı açtığında disk or ISO image kısmının yanında select var ona tıklayıp indirmiş olduğun Windows'u isosunu seç.
Partition scheme kısmından MBR seç.
Diğer ayarlar default kalsın.
Start deyip bitmesini bekle sonrasında birkaç yazıda okumuştum USB3.0 da bu sıkıntı olabiliyormuş o yüzden beyaz renkli USB portuna flashı tak tedene. Dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı