Flexery
Hectopat
Eğer bilgisayarın modern bir bilgisayarsa muhtemelen UEFI'dir. BIOS'dan öğrenebilirsin muhtemelen. Pek hakim değilim nasıl öğrenileceğine. Yalnız sen hala attığım rehbere bakmamakta ısrar ediyorsun.Hocam indiriyorum şu an UEFI olup olmadığını nasıl anlarım bir arkadaş şöyle dedi.
Baştan dene.
Önce Rufus programını kur Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonrasında programı açtığında disk or ISO image kısmının yanında select var ona tıklayıp indirmiş olduğun Windows'u isosunu seç.
Partition scheme kısmından MBR seç.
Diğer ayarlar default kalsın.
Start deyip bitmesini bekle sonrasında birkaç yazıda okumuştum USB3.0 da bu sıkıntı olabiliyormuş o yüzden beyaz renkli USB portuna flashı tak tedene. Dene.
Bu rehberdekileri birerbir yapıcam sağolun olmassa arkadaşın dediği yoldan yaparımEğer bilgisayarın modern bir bilgisayarsa muhtemelen UEFI'dir. BIOS'dan öğrenebilirsin muhtemelen. Pek hakim değilim nasıl öğrenileceğine. Yalnız sen hala attığım rehbere bakmamakta ısrar ediyorsun.
Linki yeniden atayım: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat
Bu link hem yazılı hem de videolu tam anlatım içeriyor. Bulabileceğin en güvenilir kaynaklardan bir tanesi. Lütfen bunu aç ve izle. Bu rehberi hazırlayanlar işlerinin ehliler.
Hocam indiriyorum şu an UEFI olup olmadığını nasıl anlarım bir arkadaş şöyle dedi.
Baştan dene.
Önce Rufus programını kur Rufus - The Official Website (Download, New Releases)
Sonrasında programı açtığında disk or ISO image kısmının yanında select var ona tıklayıp indirmiş olduğun Windows'u isosunu seç.
Partition scheme kısmından MBR seç.
Diğer ayarlar default kalsın.
Start deyip bitmesini bekle sonrasında birkaç yazıda okumuştum USB3.0 da bu sıkıntı olabiliyormuş o yüzden beyaz renkli USB portuna flashı tak tedene. Dene.
Eğer bilgisayarın modern bir bilgisayarsa muhtemelen UEFI'dir. BIOS'dan öğrenebilirsin muhtemelen. Pek hakim değilim nasıl öğrenileceğine. Yalnız sen hala attığım rehbere bakmamakta ısrar ediyorsun.
Linki yeniden atayım: UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat
Bu link hem yazılı hem de videolu tam anlatım içeriyor. Bulabileceğin en güvenilir kaynaklardan bir tanesi. Lütfen bunu aç ve izle. Bu rehberi hazırlayanlar işlerinin ehliler.
Ekran kartının bios menüsünü bilemediğim için ancak genel olarak yazabilirim.Kanka tekrar rahatsız ediyorum ama UEFI açmam lazım BIOS'ta bulamadım anakartım BIOSTAR B450mh yardımcı olur musun?
Ekran kartının BIOS menüsünü bilemediğim için ancak genel olarak yazabilirim.
1. BIOS menüsüne gir.
2. Boot sekmesini aç.
3. UEFI Boot yazan yer [Enabled] olmalı. O şekilde ayarla.
Eğer bunlar olmazsa IPC Manufacturing, Industrial PC Motherboard Manufacturers - BIOSTAR bu linki dene. O da olmazsa maalesef durum beni aşıyor demektir.
Açıkçası o zaman dediğim gibi beni aşıyor. Belki BIOS ekranının görüntüsünü atabilirsen yardımcı olabilirim ama sana yardım edebileceğime dair güvence veremem.Kanka işte o UEFI yazan yer yok.
Videolarda var ama bende yok anlamadımAçıkçası o zaman dediğim gibi beni aşıyor. Belki BIOS ekranının görüntüsünü atabilirsen yardımcı olabilirim ama sana yardım edebileceğime dair güvence veremem.
Evet. Bu linke bakarak bir cevap bulmaya çalıştım. Ama bulamadım. Orada olan ayarlar nedense sende gözükmüyor. Sebebi hakkında en ufak bir fikrim yok. BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsin. Ama sanırım anakartın zaten UEFİ olarak görüyor usb'ni. Boot seçeneklerinin 2 tanesinde toshiba var. Onlardan birini deneyebilirsin. Eğer yine olmazsa verebileceğim bir tavsiye kalmıyor maalesefMevcut bilgilerimin dışında kalıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.