Windows 10 kurulumunda SSD gözükmüyor

ZerosGPros

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bugün bir sorun ile karşılaştım çözerseniz sevinirim. Bugün Windows 11'den Windows 10'a geçmek istedim fakat görüntüdeki gibi yazıyordu disk gözükmüyordu. Ne yapsam düzelir? Eski bir sistem kullanıyorum ve işlemcim 11. nesil değil eski sistemde bu nasıl düzeltilir? Bilgi verirseniz sevinirim.

11.jpg

• Ayarlar'a gitme: Başlat menüsünden “ayarlar” uygulamasını açın.
  • güncelleştirme ve güvenlik: girdiğiniz pencerede ilgili seçeneği bulup tıklayın.
  • kurtarma'ya giriş yapma: sol taraftaki menüden “kurtarma” sekmesini bulun.
  • geri dön'ü seçme: “bu PC'ye Windows 10'a geri dön” başlığı altındaki “şimdi başla” düğmesine tıklayarak geri dönüş işlemini başlatın.
  • işlemi tamamlama: talimatları izleyerek geri dönüş işlemini tamamlayın.
  • Adımları deneyin. Bakalım geri dönülebilecek mi?

Hocam öyle bir ayar yok bende. Sıfırlama ve gelişmiş başlangıç var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-12-14-49-45-577_com.android.chrome.png
    Screenshot_2025-04-12-14-49-45-577_com.android.chrome.png
    266,3 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2025-04-12-14-49-55-595_com.android.chrome.png
    Screenshot_2025-04-12-14-49-55-595_com.android.chrome.png
    273,6 KB · Görüntüleme: 15
Deniyorum hocam haber vereceğim.

Normal bir dosya yükler gibi deneyelim o zaman. Resimdeki linki buraya bıraktım, linkten Windows 10 kurulum aracını indirin, resimdeki adımları uygulayın. Download Windows 10 Disc Image (ISO File)

Normal bir dosya yükler gibi deneyelim o zaman. Resimdeki linki buraya bıraktım, linkten Windows 10 kurulum aracını indirin, resimdeki adımları uygulayın.

Ekran görüntüsü 2025-04-12 152301.png

Böyle diyor hocam.

Hocam aynısı 2 gün önce bana da oldu benim disk bozukmuş. Belki sizin SSD'de bozuktur.

@ProPc19 hocam benimki de böyle olmuş olabilir mi benimkisinin durumuna baktım az önce durumu:
Performans:%100
Sağlık:%89

Dosya Ekleri

• 1744461482769.png
    1744461482769.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Deniyorum hocam haber vereceğim.

Eki Görüntüle 2468064
Böyle diyor hocam.

@ProPc19 hocam benimki de böyle olmuş olabilir mi benimkisinin durumuna baktım az önce durumu:
Performans:%100
Sağlık:%89

Şu anda o hard diski kullanıyorsunuz, içerisinde Windows 11 yüklü, düşük ihtimal ama olmaz diyemem. Farklı Windows 10 ISO'larını normal dosya yükler gibi çalıştırmayı deneyin. Windows sitesinden inen sürüm 22h2. USB nizin içindekini deneyebilirsiniz, herhangi bir VPN yüklü ise devre dışı bırakarak deneyin ve yönetici olarak çalıştırarak deneyin. Olmazsa son bir yöntem daha var.

Son düzenleme:
Şu anda o hard diski kullanıyorsunuz, içerisinde Windows 11 yüklü, düşük ihtimal ama olmaz diyemem. Farklı Windows 10 ISO'larını normal dosya yükler gibi çalıştırmayı deneyin. Windows sitesinden inen sürüm 22h2. USB nizin içindekini deneyebilirsiniz, herhangi bir VPN yüklü ise devre dışı bırakarak deneyin ve yönetici olarak çalıştırarak deneyin. Olmazsa son bir yöntem daha var.

Hocam maalesef o da olmadı.

Hocam maalesef o da olmadı.

Yapabiliceğiniz 2 seçenek kaldı.
1.seçenek sizin attığınız görseldeki işaretlediğim yerden bilgisayarı sıfırlamak, sonrasında Windows 10'u tekrar kurmaya çalışabilirsiniz. Belki o hatayı o zaman vermeyebilir. Bu arada modem ve bilgisayar birbirine Wi-Fi'den değil kablodan bağlı olsun. Normal yüklemeyi deneyin, olmazsa bir de sıfırlanmış haliyle format denersiniz.
2.seçenek hard diski farklı bir bilgisayara bağlayarak biçimlendirmek, biçimlendirdikten sonra Windows 10 kurmak. Elinizde mümkünse 2 tane flash olsun Windows 10 ve 11. kabul etmezse 11 yüklersiniz. Hiç birisi yüklenmezse donanım (SSD) kaynaklı sorun olma ihtimali var demektir.
Şu anda deneyebiliceğiniz en basit yol 1.si Sistemi en temiz şekilde sıfırlamaya çalışın.

Dosya Ekleri

• IMG_20250412_205700.png
    IMG_20250412_205700.png
    133,5 KB · Görüntüleme: 13
Yapabiliceğiniz 2 seçenek kaldı.
1.seçenek sizin attığınız görseldeki işaretlediğim yerden bilgisayarı sıfırlamak, sonrasında Windows 10'u tekrar kurmaya çalışabilirsiniz. Belki o hatayı o zaman vermeyebilir. Bu arada modem ve bilgisayar birbirine Wi-Fi'den değil kablodan bağlı olsun. Normal yüklemeyi deneyin, olmazsa bir de sıfırlanmış haliyle format denersiniz.
2.seçenek hard diski farklı bir bilgisayara bağlayarak biçimlendirmek, biçimlendirdikten sonra Windows 10 kurmak. Elinizde mümkünse 2 tane flash olsun Windows 10 ve 11. kabul etmezse 11 yüklersiniz. Hiç birisi yüklenmezse donanım (SSD) kaynaklı sorun olma ihtimali var demektir.
Şu anda deneyebiliceğiniz en basit yol 1.si sistemi en temiz şekilde sıfırlamaya çalışın.

Ekran görüntüsü 2025-04-12 211158.png

Hocam sıfırlamaya bastım böyle diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı