Windows 10 laptopa format atarken logoda kalıyor

nurco

Kilopat
Merhaba, arkadaşım bilgisayarını getirdi bana bilgisayarı açılmıyormuş format atmamı istedi. Bilgisayar modeli Lenovo Ideapad 320-15IKB. Bilgisayara hiçbir şey takılı değilken Windows yükleme ekranında Checking Media. Yazıyor ve kalıyor(PC UEFI destekliyor ve BIOS'ta UEFI seçili, legacy altı boş zaten). Format atmak için USB taktığımda ise fotoğrafta görebileceğiniz üzere bu şekilde saatlerce kalıyor. BIOS'ta boot yerinde USB'yi ve "EFI PXE network" isimli bir şeyi görüyor. "Windows boot Manager", "... SSD" ya da "... HDD" yazmıyor. Hard diskin bozulmuş olacağından şüphelendim fakat bilemedim foruma da sormak istedim.

Dosya Ekleri

• 1449b452-aea7-4e50-8985-1a5f43ee091e.jpg
    1449b452-aea7-4e50-8985-1a5f43ee091e.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 270
Windows boot Manager yoksa büyük ihtimal SSD boştur ya da bozuktur, hem logoda kalmasının sebebi genelde USB'nin yavaşlığından oluyor bir müddet daha bekleyin. Hiç olmazsa USB'yi tekrar oluşturun.

Windows boot Manager yoksa büyük ihtimal SSD boştur ya da bozuktur, hem logoda kalmasının sebebi genelde USB'nin yavaşlığından oluyor bir müddet daha bekleyin. Hiç olmazsa USB'yi tekrar oluşturun.
Farklı bir USB ile tekrar deneyeceğim o zaman. USB'ye yine UEFİ olarak mı windows yükleyeyim yoksa Legacy mi deneyeyim bir tavsiyeniz var mı?

@F4T1H farklı format USB'si ile denedim herhangi bir gelişme yok hocam logoda kalıyor ne yazık ki HDD bozuk diyebilir miyiz?

USB'yi boot ediyorsan tamamen USB ile alakalı ama kurup HDD'yi boot etmeye çalışıyorsan, sanırım HDD'yi değiştirme vakti geldi derdim.

USB hatalı yazılmış olabilir. Harddiskle bir alakası yok, USB'den boot ettiğinizde HDD işlev görmüyor bile, en fazla kurulum sırasında hata verir, ama boot edilir yani USB'den.

Biri olmazsa, diğeri:

BIOS ayarlarını varsayılan ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
USB bellek dışında takılı USB varsa çıkartın.
Farklı USB ile deneyin.
Farklı ISO dosyası ile deneyin veya indirdiğiniz ISO dosyasına md5 doğrulaması yaparak doğru, hatasız indirildiğinden emin olun.

USB hatalı yazılmış olabilir. Harddiskle bir alakası yok, USB'den boot ettiğinizde HDD işlev görmüyor bile, en fazla kurulum sırasında hata verir, ama boot edilir yani USB'den.

Biri olmazsa, diğeri:

BIOS ayarlarını varsayılan ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
USB bellek dışında takılı USB varsa çıkartın.
Farklı USB ile deneyin.
Farklı ISO dosyası ile deneyin veya indirdiğiniz ISO dosyasına md5 doğrulaması yaparak doğru, hatasız indirildiğinden emin olun.
Bu ekranda herhangi bir sıkıntı var mı ? efi yazması felan sorun teşkil eder mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı