Windows 10 Lisansı Başka Bir Bilgisayara Taşınabilir Mi?

enes2116

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10 ilk çıktığı gün dizüstü bilgisayarımda geçiş yaptım ama temiz kurulum yapmamıştım. Bugün ise masaüstü bilgisayarıma geçeyim dedim. Tabi bu arada dizüstüne ise Windows 8 kurdum lisans gitsin diye. Kurulum ekranında hatta OEM kurtarma bölümünü de sildim. Dizüstü bilgisayarımda ki lisanslı Windows 7 Starter keyiyle Masaüstü bilgisayarıma Windows 7 Starter kurdum ve etkinleştirdim. Daha sonra güncelleme ile Windows 10'a geçiş yaptım. Bilgisayar etkinleştirilmişti. Üstüne temiz kurulum yaptım ama bilgisayar etkinleştirilmedi.

Dedim acaba dizüstü bilgisayarın anakartına gömüldü mü key diye düşünürken Windows 10 kurdum dizüstüne ve birde baktım sistem etkinleştirilmiş olarak açıldı. Şimdi size sorum Dizüstü bilgisayarımda Lisanslı Windows 10'umu masaüstüne taşımanın bir yolu var mıdır arkadaşlar?

Okuyan herkese teşekkür ederim.

Taşıyamazsın. Ama illegal yoldan Windows 7/8.1 etkinleştirip, üzerine Windows 10 kurarsan da oluyor. Belki masaüstünde bu yolu denemelisin.

Aynen denildiği gibi, daha önce etkşnleştirilmiş bir anahtarı başka bir donanımda etkinleştiremezsiniz.

Zaten MS Windows 10'u her kese bedavadan dağıtıyor... Yani en azında görünen o.

Yapmanız gereken; Windows 8.1'i kurun, kurulum bitiminde rezerve uyarısı alacaksınız. Rezervenizi yapın daha sonra Win 8.1'i öteki şekil etkinleştirin, siz anladınız onu.

Etkinleştirme bittikten sonra Win 10 iso dosyasında setup'ı çalıştırıp Win 10'a yükseltin. Yükseltme esnasında sizden anahtar istenilirse bu Win 8.1'inizin etkşnleştirimediğini gösterir. Böyle bir durumda kurulumu sonlandırın, yok anahtar istemeden kuruluma devam eder ise yükseltmeyi kurup bitirin.

Daha sonra temiz kurulum da yapabilir bu esnada sizen anahtar istenmeyecektir.

Son düzenleme:
Yani sistemde anakart değiştiğinde lisans ölüyor mu o zaman arkadaşlar?
Hayır lisans ölmüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videonun yaklaşık 11.55 dakikasında açıklıyor. Telefon ile etkinleştiriliyor.

Son düzenleme:
Evet, telefonla etkinleştirmeniz mümkündür, bu bir kaç kez yaptım.
Aynı işlem 1 sene sonra Windows 10 için de geçerli olacaktır düşüncesindeyim.

Hocam aslında aynı şey değil mi?
Sonuçta Windows 10 ana kartı tanımlıyor. Başka bir bilgisayara kurulmasıyla kendi bilgisayarımın ana kartını değiştirmem aynı anlama gelmez mi?

Bu arada bende Telefonla etkinleştir gibi bir seçenek zaten ortada yok.
Sürekli bilgisayara format atmakta istemiyorum açıkçası. Eğer bu telefonla etkinleştirme yapma olayı olmuyorsa dediğiniz gibi illegal yoldan başka çare kalmıyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı