Windows 10 lisansı kaybetmeden format atmak

Ahmet Arif Tosun

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben yaklaşık 1 yıl önce vatan bilgisayar'dan hazır PC almıştım. Şuan bilgisayara virüs bulaştı ve temizleyemiyorum. Format atmam gerekiyor ama bana verilen recovery CD'sini bulamıyorum. Benim lisansım yanmadan nasıl format atarım? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows icin pc nizin arkasinda surume ait bir key bulunur o key i kurulum sirasinda girerseniz, sorunsuz sekilde kurulumu gerceklestirebilirsiniz. Eger arkasinda key yoksa windows keyini ogrenmek icin programlar var google a yazin keyinizi ogrenin kaydedin bir yere boyle kurulum yapacaginiz durumlarda kullanirsiniz.
 
Kurulum icin windows un sitesinden su anki surumunuze (home, pro, single language) ait windows 10 u media creation tool ile indirin. İso olarak kaydedin rufus ile en az 4gb lik bir usb ye yazin. Boot edin usb den kurulumu yapin. Yukarida yazdigim gibi kurulum sirasinda keyinizi girersiniz.
 
produkey diye uygulama var. yükleyip windows 10 product key görebilirsin. o keyi not et formatdan sonra girdiğinde sıkıntısız kullanırsın.
 
Tekrar kurduğunda otomatik etkinleşecektir ancak bundan önce ne gibi bir virüs bulaştı? Her olay için format atma anlayışı bana pek doğru bir düşünceymiş gibi gelmiyor.
 
Hazır PC ise büyük ihtimalle lisansınız anakarta gömülüdür. Microsoft'un sitesinden kullandığınız Windows 10 sürümünün ISO dosyasını indirin, Flash belleğe veya DVD'ye yazın. Sonra temiz bir kurulum yapın. İnternete bağlandığınızda otomatik olarak key gerekmeden etkinleşecektir.
 
Lisansın gömülü olduğundan emin misiniz? Benim de w10 kurulu geldi ve iso ile format atmak durumundayım. Bu arada dizüstünün arkasında ürün kimliği yazmıyor.
 
@TEKNOSEY Format attığınızda bilgisayarınız otomatik olarak aktif olacak zaten. Bilgisayar sürümünüze uygun ISO indirdiğinizden emin olun. Kurulum aşamasında lisans sorulduğu zaman pas geçin.
 
Bilgisayarımı iki gün önce update etmiştim. Iso da son sürüm zaten. Sıkıntı yaşamam umarım. İşin kötüsü ayarlara bile giremiyorum. Microsoft Edge bile yok çalışmıyor. Başka bilgisayardan usb hazırlayıp format atacağım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı