Windows 10 Lite kullanılır mı?

YouTube'da şöyle bir kanal çıktı karşıma sürekli Windows'ları modlayıp oyun testi falan yapıyorlar ve bazı oyunlarda 25 30 FPS kadar fark ediyor. RAM kullanımında normal Windows'dan 900 1000 MB arası bir verim alıyorlar ilk başta fake'tir falan dedim bir sürü videoları var web siteleri var. Videoları gayet kaliteli biliyorum bu tür Windows'larda güvenlik sorunu var ama bence bir firewall bir de antivirüs kursam bir sorun kalmaz diye düşünüyorum. Sizde aşağıdaki Windows 10 Lite kullanılır mı veya sizin önerdiğiniz Windows 10 Lite var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun yerine ghost spectre isosu kullan banka yada önemli sitelere girmiyosan kullanbilirsin hiç sıkıntı olmaz. En iyisi ghost spectredir. İnternete yazarsan en çok kullanılan iso saten hemen bulursun.

AtlasOS dışında diğer modlu Windows 10'lara bakmayın. Modlu Windows dışında Orijinal Windows sürümü olan 2016 LTSB sürümünü öneririm. Boşta 900 MB civarı harcıyor.

şuan hangisini kullanıyosun
Ana bilgisayarımda orijinal 8.1 single language 64bit (kmspicolu)

Emektar kasamda windows 7 performance edition 32(windows 7 loaderlı) / LXLE 64 bit dual boot

Emektar dizüstünde windows 10 performance edition 64 bit (kmspico)

Daha emektar dizüstünde windows 7 performance edition 32 bit (windows 7 loaderlı)

Bir.tane de babamınki var deepin 64 bit / windows 10 performance edition 64 bit (ksmpicolu)

Birazdan modlu Windows kullanılmaz diyenler gelecek ama onlar gelmeden ben fikrimi belirteyim. 2 senedir çeşitli işletim sistemlerinin çeşitli Lite, performance Edition gibi sürümler kullandım ve şu an da Windows 8.1 sl performance Edition kullanıyorum. Gayet memnun olduğumu da belirtmek isterim. Ancak güvenlik takıntılarınız varsa veya iyi bir bilgisayar kullanıcısı olduğunuzu düşünmüyorsanız da tavsiye etmem. Sebep ise çoğu sürümlerde Windows Defender devre dışı bırakılıyor. Yine de tercih sizin.

Birazdan modlu Windows kullanılmaz diyenler gelecek ama onlar gelmeden ben fikrimi belirteyim. 2 senedir çeşitli işletim sistemlerinin çeşitli Lite, performance Edition gibi sürümler kullandım ve şu an da Windows 8.1 sl performance Edition kullanıyorum. Gayet memnun olduğumu da belirtmek isterim. Ancak güvenlik takıntılarınız varsa veya iyi bir bilgisayar kullanıcısı olduğunuzu düşünmüyorsanız da tavsiye etmem. Sebep ise çoğu sürümlerde Windows Defender devre dışı bırakılıyor. Yine de tercih sizin.
Korkan da varsa ntlite öneriyorum gayet rahat kendiniz kolayca iso hazırlayabilirsiniz.

Modlu sürümlerde özellikle Lite versiyonlarda aşırı fazla hafiflik gördüm. O kadar kısılmış ki sana lazım ek bileşen bile olmayabiliyor. Tek işi oyun oynamak olanlara olabilir ama oyun yanında başka işlerimi de halledeyim diyenler performance Edition kullansınlar çok çok. Modlu Windows'lar öcüdürcüler gelmeden yazayım dedim. Yıllardır kullanırım bir sorun sıkıntım olmadı sistemden kaynaklı.
Bahadır abi?

AtlasOS 20H2 daha stabil ama Build 1803 ortalama 5-10 FPS daha fazla veriyor.
İnceledim hoşuma gitti isosunu indirdim yakın bir zamanda da deneme yapacağım açık kaynak kodlu bir şey varsa alırım bi dal

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı