Windows 10 LTSB mi yoksa LTSC mi?

Merhababa, öncelikle bilgisayarım çok kötü, şu anda kullandığım Windows 8.1 PRO versiyonunda çok sorunlar yaşıyorum ve Windows 10 a geçmek istiyorum, fakat çok RAM yediği için programlar ve oyunlar için boş RAM kalmıyor, internette biraz araştırma yaptım ve Windows 10 Enterprise LTSB ve LTSC sürümleri buldum , bu sürümlere Windows 10 un büyük güncellemeleri gelmiyor ve gereksiz Windows 10 uygulamaları yok.

Sorularım :kararsız:

1- Windows 10 LTSB şirketler için bir kötü amaçlı yazılım koruması olduğunu duydum, bu koruma LTSC de varmı? LTSC de yoksa LTSC kurucağım nedeni bir şirket sahibi veya çalışanı değilim bir ev kullanıcısıyım ve oyun oynuyorum.

2- Oyunlarda Windows 10 LTSB sürümündemi daha fazla FPS alırım yoksa LTSC sürümündemi daha fazla FPS alırım.

3- Normal Windows 10 daki gibi bilgisayarım çok kasarmı? önceden Windows 10 kullanmıştım ve bilgisayara çok ağır geldi.

Okuyanlara ve cevap verenlere çok teşekkür ederim :)

Her iki sistemi de kullandım. LTSB ve LTSC arasında ki farklar sadece versiyon farkı değil ona açıklık getirelim. LTSB 1607 LTSB ise 1809 versiyonlarından oluşuyor. Bir diğer farkı ise LTSB 1607 versiyonunu kullandığı için Latency değerleri daha düşük çıkıyor ve haliyle gerek oyunlarda gerek ise normal kullanımda en iyi performansı veriyor. LTSC sürümü 1809 versiyonu olduğu için Latency değerleri biraz daha yüksek oyunlarda ve normal kullanımda performans bir tık daha düşük oluyor. En uzun süre kullandığım sistem LTSB idi bu arada. Bir ara 4-5 ay kadar LTSC 1809 kullandım bütün güncellemeleri de düzenli olarak indirip kuruyordum ilk başlarda çok hızlı ve güzel bir işletim sistemiydi ama daha sonra kullandıkça çok kötü şekilde yavaşlayan ve sürekli hata mesajları veren işletim sistemine dönüşüyordu. Ben olsam LTSB 1607 yada normal 1607 Home sürümünü kurar geçerdim.

Hani latency değerlerine değinmiştim ya. 1607 versiyonunda en stabil ve en düşük latency değeri olan IS sürümü 14.393.0 olanıdır. Yani şimdi siz 1607 Home yada Pro ne ise kurdunuz IS sürümünüz 14.393.0 buraya kadar sorun yok. Eğer siz bu sistemin üzerine Windows Update üzerinden güncelleme indirir IS sürümünü güncelleme ile değiştirirseniz bu sistem de sapıtıyor ve diğer versiyonlar gibi bununda latency değerleri yükseliyor haliyle diğerlerinden farkı kalmıyor. Mutlaka kurulumdan sonra Windows Update hizmeti falan kapatılıp kurulmalı. Güvenlik konusunda ise endişe ederseniz eğer güncel bir antivirüs programı kurarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Oyunculara tavsiye.

İndirme linki.

Bunu kullandım ben öyle abartıldığı kadar bir şey yok bunda. Arkada ne dönüyor bilmiyoruz bilgilerimizi görmediği ne malum?

Artı -1 Eksi
Her iki sistemi de kullandım. LTSB ve LTSC arasında ki farklar sadece versiyon farkı değil ona açıklık getirelim. LTSB 1607 LTSB ise 1809 versiyonlarından oluşuyor. Bir diğer farkı ise LTSB 1607 versiyonunu kullandığı için Latency değerleri daha düşük çıkıyor ve haliyle gerek oyunlarda gerek ise normal kullanımda en iyi performansı veriyor. LTSC sürümü 1809 versiyonu olduğu için Latency değerleri biraz daha yüksek oyunlarda ve normal kullanımda performans bir tık daha düşük oluyor. En uzun süre kullandığım sistem LTSB idi bu arada. Bir ara 4-5 ay kadar LTSC 1809 kullandım bütün güncellemeleri de düzenli olarak indirip kuruyordum ilk başlarda çok hızlı ve güzel bir işletim sistemiydi ama daha sonra kullandıkça çok kötü şekilde yavaşlayan ve sürekli hata mesajları veren işletim sistemine dönüşüyordu. Ben olsam LTSB 1607 yada normal 1607 Home sürümünü kurar geçerdim.

Hani latency değerlerine değinmiştim ya. 1607 versiyonunda en stabil ve en düşük latency değeri olan IS sürümü 14.393.0 olanıdır. Yani şimdi siz 1607 Home yada Pro ne ise kurdunuz IS sürümünüz 14.393.0 buraya kadar sorun yok. Eğer siz bu sistemin üzerine Windows Update üzerinden güncelleme indirir IS sürümünü güncelleme ile değiştirirseniz bu sistem de sapıtıyor ve diğer versiyonlar gibi bununda latency değerleri yükseliyor haliyle diğerlerinden farkı kalmıyor. Mutlaka kurulumdan sonra Windows Update hizmeti falan kapatılıp kurulmalı. Güvenlik konusunda ise endişe ederseniz eğer güncel bir antivirüs programı kurarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
bahsettiğiniz İS sürümlü LTSB'nin linkini atma şansınız varmı ?

Görece eski olan Windows 10 Enterprise LTSC 2019'un ömrünün (son desteklenme tarihi);
Nov 13, 2018 Jan 9, 2024 Jan 9, 2029

son sürüm olan Windows 10 Enterprise LTSC 2021'in ise;
Nov 16, 2021 Jan 12, 2027

olduğu görülüyor. Microsoft tarafından daha uzun süre destek verilmesi nedeniyle eski sürümün daha kararlı ve performanslı olduğu yorumu yapılabilir mi?
İlginize şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı