Merhaba,
Laptopun power tuşuna basıp açmaya çalıştığım da bazen uzun süre beklememe rağmen ekrana hiç bir görüntü gelmiyor ve fan aşırı yüksek devirde gürültülü bir şekilde dönüyor.
Powera basılı tutarak forceshutdown yapmak zorunda kalıyorum. Peşi sıra tekrar açınca düzeliyor ama desktop ekranı geldikten sonra bazen harici ekran kartı devredışı oluyor (Geforce920M).
Bir kaç defa da açılmama probleminden sonra wifi kartının devredışı kaldığı durumlar oldu. Aygıt yöneticisinden wifi kartını görüntülemeye çalıştığımda sanki içinde hiç takılı değilmiş gibi listede bile görüntüleyemiyordum.
Bu sorunların yanı sıra bazen de laptopu açmaya çalıştığımda "Machine Check Exception" mavi ekran geliyor ve %100 e ulaşana kadar bir rapor hazırlıyor.
"Win10 Home" orjinal ürün kullanıyorum, güncellemeleri takip ediyorum.
Laptopa yaklaşık 2 ay önce 4gb ddr3 ram ilave ettim.
Belki sorunu çözer diye asus sitesinden son biosu güncelledim ama nafile.
Asus K554LJ Laptop
| Ekran Kartı | Nvidia GeForce GT920M |
|---|
| |
|---|
| Harddisk Kapasitesi | 500 GB |
|---|
| |
|---|
| İşlemci Tipi | Intel Core i5 |
|---|
| İşlemci | 5200U |
|---|
| İşletim Sistemi | Windows 10 Home |
|---|
| |
|---|
| |
|---|
| Ram (Sistem Belleği) | 4 GB + 4 GB |
|---|
| Ram Tipi | DDR3 |
|---|
| |
|---|
[TBODY]
[/TBODY]
Windows 1703 -> 1709 dan sonra yukarıda yaşadığım anlattığım hataları görüyordum. 1709 sürümünden sonra windowsu sıfırlama seçeneği ile düzeltmeye çalıştım fakat yeterli olmamıştı. Geçen hafta temiz kurulum yaptım ve 1709 sürümüne güncelledim. O tarihten beri hiç bir sıkıntı oluşmadı.
########EKLEME#########
Üstteki mesajımdan 2 hafta sonra aynı sorunlar tekrar etmeye başlayınca dayanamadım ve ürünü 12.02.2018 tarihinde servise verdim.
Garanti kapsamında ürünün Anakartı değiştirilmiş. 1 hafta gibi kısa sürede ürünü teslim aldım ve 2 gündür sorunsuz kullanıyorum.
Ürününüz garantiliyse uğraşmaya değmezmiş bunu anladım.