Windows 10 Mavi Ekran Hatalari

necatitasar

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Bir süredir bilgisayarim boştayken ve aktif olarak kullanirken mavi ekran hatasi verip kendini yeniden başlatıyor. Her mavi ekran hatasi farkli bir hata kodu ile karşıma çıkmakta. Bunun üzerine defalarca farkli ISO dosyalari ile kurulum yapmama rağmen hala bu sorunum devam etmekte. İnternet uzerinde hata kodlarini tek tek aratip sunulan çözüm yollarini denemiş olmama rağmen sorunuma bir çözüm bulamadım. Şu anda W10 Pro sürümünü internet üzerinden aldigim key ile lisansli bir şekilde kullanmaktayim. Güncelleme denetlemeleri aktif olup günlük olarak gelen güncellemeleri yapmaktayim. Karsilastigim hata kodlari ve diğer konulardan gördüğüm için minidump dosyalarimi aşağıda paylaşacağım. Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olan kişilerin yardımlarını bekliyorum.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EUAL
SYSTEM_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam ha de bakalım inşallah sorun budur. Son güncelleme yapmadan önce windowsu etkinleştirme yaptıktan sonraki süreçte çökme yaşadın mı.

BIOS guncelleme islemini gerceklestirdim fakat guncellestirme sonrasi yeniden baslatmadan sonra tam foruma girecekken hata kodu system_service_exception olan mavi ekran hatasi aldim. Sonrasinda tekrar yeniden baslatma yapti ve bu sefer kurtarma baslikli bir ekran karsima geldi. Bu anlarin hepsinin video kaydini aldim dilerseniz sizinle paylasabilirim.

Onlari da yaptim. Yalniz bahsettigim kurtarma ekraninda hatali veya eksik olarak belirtilen dosya: winload.efi ve hata kodu 0x000025 bunu eklemeyi unutmusum bir onceki gonderimde.

Microsoft sitesine kayıt ol. Sonra başlat-windows update-etkinleştirme-microsoft hesabına bağla de. Microsoft sitede PC gözükecek. Sonra temiz kurulum diski formatla Windows'u öyle kur KEY kısmını es geç ve ilerle. Masaüstüne geldiğinde Başlat-windows update-etkinleştirme-microsoft hesabına bağla KEY aktive olacak. Sadece çipset programları ve ekran kartı programını kur. Hocam bende 2 hafta önce Ryzen 2700X'e geçtim ve 10 farklı hata kodu ile mavi ekran aldım 1 günüme mal oldu ama çözdüm

Formati baslattim hocam yalniz her formatta takildigim bir nokta var en guncel ve dogru driverlari anakartin kendi sitesindeki indirme bolumunden indirebilirim degil mi?

Format bitti ve masaustu geldigi gibi system_service_exception kodu ile mavi ekran hatasi aldim.

3 kere masaustunde mavi ekran aldiktan sonra yeniden baslarken karsima cmd ekrani geldi su an karsimda duruyor ve “Bir winpesl.ini dosyasi mevcut ancak hicbir komut baslatilamadi. Buna yanlis bicimlendirme veya gecersiz bir yurutulebilir adi neden olmus olabilir. Lutfen daha fazla bilgi icin belgelere basvurun” diye bir ileti mevcut hemen altinda da “X:\windows\system>“ diye bir komut satiri mevcut.

Masaustune erisebilirsem yapacagim

Mavi ekran yemekten masaustune ulasamiyorum artik pes ettim yarin bilgisayarciya goturup baktiracagim. Gelismeleri aktaririm yardiminiz icin cok tesekkur ederim.

Hocam edemedim ki yardım Sonucu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…