Çözüldü Ryzen 3 Sistem Mavi Ekran Hataları

  • Konuyu başlatan Fides
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 290
  • Görüntüleme 17B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fides

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2019
Mesajlar
313
Çözümler
1
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Sistemi toplayalı yaklaşık 1 ay oldu. Ryzen 3'lü sistem topladım ve cihazı aldığım günden beri sorunlar da gelmeye başladı. İlk olarak mavi ekran hataları almaya başladım. Aldığım hatalar şöyleydi:
  • PAGE FAUTL IN NONPAGED AREA
  • IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • SYSTEM SERVICE EXCEPTION
  • MEMORY MANAGEMENT
Garantiye yolladım, bana sorunun RAM'de olduğunu ve değiştirdiklerini söylediler. Sonra cihazı aldıktan sonra 2 gün kullandım, ardından aynı hatalar devam etmeye başladı. Bellek testi yaptım bir sorun çıkmadı. Minidump dosyalarımı aşağıda paylaştım, pek bilgim yok umarım yapabilmişimdir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

minidump

Minidump dosyaları: s.rar
 
Çözüm
Deneyimlerimi aktarayım.
Anakart uyumlu RAM modülleri şart. Uyum listesinde elinizdeki RAM'ler örneğin 3000 MHz olsa bile uyum listesinde 2400 MHz çalışması gerekebilir.
Ayrıca, RAM için önerilen voltajtan 0,1 Volt arttırmanız yararınıza olabilir.

Ayrıca, AIDA stress testinde RAM testini pek dikkate almayınız. Yeni AGESA code güncelleme sonrası testin tutarlılığını sorguluyorum. RAM'lerim 2666 MHz olmasına karşın sadece XMP desteklese bile ASUS sitesinde RAM'lerimi 2133 MHz'de çalıştıracağımı öğrensemde olay aslında yeni AGESA güncellemesi ve voltajta yatıyor. 1,2 Volt olması gereken değerlerime 1,3 Volt vererek günlük kullanımda gayet stabilite kazandım. Mavi ekranlarım bitti. AIDA 64 cache hatası verse bile sistem gayet kararlı. En yoğun render hesaplamalarında bile hata almıyorum. Bu durumda bende AIDA64 sonuçlarını sorgulamaya itiyor.
Islemci ve disk'i nasıl kontrol edeceğim? Diskle alakalı testleri yukarda paylasmıstım sorun varmı yokmu?
 
Selamlar, bilgisayarı kullanırken mavi ekran hataları alıyorum. Bunlar genellikle oyun indirirken veya tarayıcıda dolasırken oluyor oyun oynarken cok az. Hepsi değil fakat çoğu mavi ekrandan sonra "scanning and repairing C: Drive" yazısı ekrana geliyor. Bende bunun üstüne HDD testi yaptım fakat write veya read testinde test aborted hatası çıktı. Mavi ekran hatalarını ve HDD testleri(bad sector yok test yaptım fakat test sonunda mavi ekran yedim onun fotoğrafını alamadım);
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı