Windows 10 Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

TimeOver

Kilopat
Katılım
10 Mart 2014
Mesajlar
132
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Günaydın, iyi forumlar arkadaşlar;
Sürekli olmamakla birlikte mavi ekran hatası alıyorum bilgisayarı ilk açtığımda. Acaba minidump dosyamı eklesem neden kaynaklandığını tespit etmeme yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünü güncelle.

BIOS üzerinden XMP özelliğini kapat.

Memtest86 testi yap. Sonuçlarını paylaş.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Bellek ile ilgili mavi ekran almışsınız gözüküyor. O yüzden Memtest yapın.
 
BIOS sürümüm F60f sürümü, sfc scannow işlemini bu sabah uyguladım ve hiçbir sorun çıkmadı. Memtest86 ile tarama yaptığımda XMP açıkken hata çıkıyor ama kapalı iken 0 hata ile tamamlıyor. Dolayısıyla ramlerimde bir sorun yok.
 
XMP kapattığım zaman 2666 MHz'e kadar düşüyor. Ayrıca 2. ve 4. slotlara takılı sürekli de vermiyor bazen bilgisayarı açtığımda veriyor bazen vermiyor yani hiçbir zaman kullanırken vermiyor.
 
2666 MHz düşmesi normal.

XMP kapattıktan sonra mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Bilgisayarı açar açmaz mı mavi ekran veriyor?
 
Evet, bilgisayarı kullanırken vermiyor aynı şekilde XMP kapalıyken de vermiyor. Bazen açtığımda şifreyi girdikten sonra tahminimce başlangıçta çalıştır dediğim programları çalıştırmadan acil bakmam gereken bir şey olduğu için işlem yapınca bir anda mavi ekran veriyor. Dün bu ekranı tam işimi halledip “bilgisayarı kapat” butonuna basarken vermişti mesela garip şekilde. Ama ilk bilgisayarı açtığımda şifreyi girdikten sonra vermezse bir daha da vermiyor. @283156
 

Yeni konular

Geri
Yukarı