Windows 10 mavi ekran hatası

Graphc

Kilopat
Dump dosyalarım ektedir.

RAM yükseltme yaptıktan sonra bu mavi ekranlar başlamış olabilir net hatırlamıyorum.
Birkaç kere de BIOS Update'den sonra yemişti.
W11 kullanıyordum sürekli açılırken mavi ekran oluyordu.
Bugün format atıp Windows 10 geçtim biraz önce gene mavi ekran yedim, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Sürücüleri elle mi kurdunuz? Ses, USB, bluetooth ve varsa CDRom(?) sürücülerinizi güncelleyin. Ek olarak, Memtest86 yapmanızda fayda var:

Sürücüleri elle mi kurdunuz? Ses, USB, bluetooth ve varsa CDRom(?) sürücülerinizi güncelleyin. Ek olarak, Memtest86 yapmanızda fayda var:
Yarın müsaitliğimde Memtest yapacağım, ancak sürücülerin hepsini el ile Lenovo'nun kendi sitesinden veyahut Windows Update'den kurdum 3. parti yazılım kullanmadım.

Dump dosyalarım ektedir.

RAM yükseltme yaptıktan sonra bu mavi ekranlar başlamış olabilir net hatırlamıyorum.
Birkaç kere de BIOS Update'den sonra yemişti.
W11 kullanıyordum sürekli açılırken mavi ekran oluyordu.
Bugün format atıp Windows 10 geçtim biraz önce gene mavi ekran yedim, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

@claus yardımcı olabilir misin

Son düzenleme:
Cihaz: IdeaPad Gaming 3 15ARH7 - type 82sb.
Minidump dosyalarım;
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) olarak hata alıyorum.
Laptopa RAM ekledikten sonra yaşadığım bir problem muhtemelen RAM'den kaynaklı fakat araştırmalarıma ve satıcı ile iletişimime göre uyumlu RAM'ler.
Çok mavi ekran aldığım için önce bir Windows 11'den Windows 10'a geçecek şekilde format attım sonrasında devam ettiği için RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
Şimdiden teşekkürler.

1729036439963.png

1729036465695.png

@claus

Cihaz: IdeaPad Gaming 3 15ARH7 - type 82sb.
Minidump dosyalarım;
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) olarak hata alıyorum.
Laptopa RAM ekledikten sonra yaşadığım bir problem muhtemelen RAM'den kaynaklı fakat araştırmalarıma ve satıcı ile iletişimime göre uyumlu RAM'ler.
Çok mavi ekran aldığım için önce bir Windows 11'den Windows 10'a geçecek şekilde format attım sonrasında devam ettiği için RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
Şimdiden teşekkürler.

1729036439963.png

1729036465695.png

@claus

@claus yardımcı olabilir misin

Bu arada RAM değiştirmeden önce yaptığım bir BIOS Update'i sonrası da şu an kadar sık olmasa da mavi ekran alıyordum, RAM sonrası gözle görülür bir artış oldu Windows Memory diagnosticden test yaptım sorun belleklerde olmayabilir ama hala neden kaynaklı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı