Windows 10 Mavi Ekran - Kernel security check failure

SELQ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, az önce Photoshop ile bir işlem yaparken mavi ekran hatası aldım. Kernel security check failure olarak, minidump dosyasını yükledim aşagıda link mevcut.

Nvidia 361.12 yüklü iken herhangi bir problem yoktu. Şu an 361.43 en güncel sürüm yüklüdür. (GTX860M)
Bilgisayarım açıldıgında 10 dakikaya yakın disk kullanımı %100 olarak kalıyor sonra işlem yapmadıkça yükselmiyor.

Desktop.rar

ZZCd5Gb.png

Kurulmamış görünüyor. Denetim masası program kaldır'da realtek kart okuyucu görünüyorsa onu kaldır. Mega bağlantısını verdiğim dosyayı klasöre çıkartıp aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt'a sağ tıkla ve sürücü yazılımını güncelleştir seç. Açılan pencerede sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçip gözat bölümünde çıkartmış olduğun klasörü göstererek ileri seçeneği ile kurulumu yapıp kontrol et.

Ek: Bu arada Microsoft 10586.71 için toplu güncelleştirmeyi (KB3124262) az önce serbest bıraktı bu güncelleştirmeyi de yap.

Bu sürücüyü de kontrol etmiştim biraz eski bir sürüm. Aslında gönderdiğim sürücünün içindeki donanım kimliklerini de kontrol etmiştim ama madem sorun çıkardı inat etmeye gerek yok çok önemli değil. Yeni Windows güncellemesini de yaparsın. Daha sonra bilgisayarın açılışı, kapanışı, uyku modu ve uyku modundan çıkışı gibi ayrıntıları kontrol edip paylaşırsın. AIDA64 raporunu inceledim herhangi bir sorun yok. Bu aşamadan sonra dediğim gibi sıradışı bir gelişme olmadıkça sürücü güncellemesi yapmana gerek yok.

Arkadaşım aynı dert benim başımda da vardı geçende bu söyleyeceğim işlemi yaptıktan sonra düzeldi bunu da yapmakta fayda var;
NVIDIA denetim masasını aç, 3D ayarlarının yönetilmesine tıkla oradan program ayarlarına gel.
Ardından 1. kısımdan Photoshop'u seç 2. kısma yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seç deyip kaydedin düzelecektir.

Yardımınız için teşekkürler az önce şansa denk geldim dediginiz güncellemeye yükleme yaptım. Son olarak aygıt yöneticisinde görünmüyor ancak, resimdeki gibi unkown sürücüsü mevcut diyor. Programı kapatıp açtıgımda marka, model, ID bilgilerini vermiyor sadece unkown.

Dosya Ekleri

• asd.png
    asd.png
    73,2 KB · Görüntüleme: 189
Sorun yaratacağını sanmıyorum (Monster onaylamış). Fakat şu aralar bir geri yükleme noktası oluştur stabilite açısından iyi olur. Bir de Photoshop ile sorun yaşayıp yaşamadığını kontrol et aradan çıksın :)

@cRea80 Hocam benim konuma da bakabilir misiniz ? Şuan Windows 8.1 kullanıyorum. Windows 10 yüklerken mavi ekran alıyorum fakat 8.1 de hiç mavi ekran vermiyor. Windows 10 10586 güncellemesi gelince verdi. İlk Windows 10 sürümünde böyle bir hata yoktu. Başka hdd ile bugün kurayım dedim gene aynı hata verdi. Bios güncelledim. Biostan realtek audioyu falan devre dışı bıraktım hayla aynı.
Açtığım konu linki ; Windows 10 10586 Update Mavi Ekran Sorunu

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı