Windows 10 mavi ekran sorunu

Enis KELEŞ

Centipat
39FF7305-6AA1-433F-B81B-EE8FE2F8EAE1.jpeg 8454F17C-61EA-4A1F-B0C6-05D718AEFB17.jpeg

Merhaba arkadaşlar. AMD Ryzen 7 2700X ve MSI RTX 2060 Super Gaming X sistem topladım. Windows’u SSD’ye kurdum yaklaşık 10 yıllık bilgisayarımda ki 1 TB hardiski de kasaya taktım. Parçaların montajı yeni yapıldı. Farklı bir bilgisayardan Microsoft’un kendi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirip Rufus programı ile flash belleğe attım. BIOS güncelledim. Chipset ekran kartı sürücüsü her şeyi kendi sitesinden indirip kurdum. Bilgisayar 5 kez açtıysam 4 kez mavi ekranla karşılaştım. Yukarıda resimlerini paylaştığım son iki mavi ekranın görüntüsü öncekileri çekmedim. Galiba her mavi ekranda altta farklı bir hata yazıyor. Normal açıldığında masaüstünde takılırken ya da internette takılırken hemen mavi ekran gelmiyor ama shadow of the Tomb Raider oyuna girmeye çalıştığımda oyun yükleme ekranı geliyor sonra hemen mavi ekran oluyor. PUBG Lite dosyasını açıp indirilirken bile oyunu indirirken dahi mavi ekran olup kapanıyor. Bir türlü bilgisayarımı kullanamıyorum. Bunun sorunu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Windows ssd ye kurulu zaten ama yinede harddiski çıkartıp biraz kullanayım inşallah tekrar aynı hatayı almam.
Sistemin kurulu olduğu disk önemli değil anakarta bağladığınız herşey sistem kararlılığını etkiler. Bir bütün olarak düşünmek gerekiyor.

Dün ben de aldım aynı hatayı.
Crucial Bx500 ssd takılı, genelde sata kablosuyla ilgili olabileceği söyleniyor. Daha fazla hata alırsam bakacağım. Şimdilik önemsemiyorum.

Dosya Ekleri

• photo_2020-01-09_16-25-02.jpg
    photo_2020-01-09_16-25-02.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 42
  • photo_2020-01-09_16-26-41.jpg
    photo_2020-01-09_16-26-41.jpg
    199,5 KB · Görüntüleme: 30
Monitörümü garantiye yolladığım için arkadaşımın yanına gittiğimde monitöre bağlıyorum. O yüzden yarın deneyebileceğim. Bir sistem toplamak istedim başıma gelmeyen kalmadı gerçekten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı